tisdag 21 oktober 2008

Protein


Jag slarvar med proteiner, tyvärr. Äter alldeles för mycket bröd till frukost och lunch. Försöker kompensera med äggviteomeletter eller makrill i tomatsås som mellanmål. Ikväll blev det rejält med protein i nåt som skulle ha varit fiskkakor (recept från ICA:s nya kokbok "Hela Sveriges husman") men blev god fiskpudding som 4-åringen svepte in och 39-åringen faktiskt fick i sig!

Jag körde med stavmixer: 600 gr alaska pollock med 2,5 dl matlagningsgrädde, 1 tsk salt, ½ tsk vitpeppar, 4 msk flytande smör och 1,5 msk potatismjöl. Det blev för löst så jag hällde det i en form och gräddade i ugnen i ca 35 min på 225 gr. Serverades med potatismos + stuvad spenat. Inte illa och mycket protein (och fett!). Perfekt träningsmat.

1 kommentar:

  1. Gick ju trots att det var fisk att få i sig :-)

    SvaraRadera