lördag 11 oktober 2008

Kost

Jag har för det mesta ätit en bra kost men är tyvärr en riktig gottegris med stort sug för allt sött
som jag ibland frossat i. Det funkar inte för mig i längden att avstå helt från godis och kakor, då skulle livet bli alltför trist. Men insipirerad av Body For Life så kör jag en ätardag i veckan, på lördagar. Blir jag sugen på nåt under veckan så spar jag det till helgen, ofta har suget gått över då!
För övrigt så försöker jag äta så här:
FRUKOST: havregrynsgröt helst med lite keso och frysta hallon. En surdegsmacka med pålägg.
mellanmål: frukt, macka eller en burk makrill i tomatsås.
LUNCH: vanlig husmanskost med mycket protein och råkost. Fullkornspasta till.
mellanmål: frukt eller macka
MIDDAG: husmanskost, mycket kyckling, magert, bönor. OBS! Ingen pasta, ris eller potatis som gör mig trött och uppblåst på kvällen. Det var när jag klippte av dessa i våras som vikten började rasa. Man kan säga att jag äter GI-inspirerat med fullkornsprodukter som bas.

2 kommentarer:

  1. Jag är oxå en riktig gottegris!! Jag äter något varje dag!! Men jag planerar på att tänka om nu med barn. Jag vill ju inte att barnen ska äta varje dag. Och tar jag fram något gott så vill ju såklart Vincent ha.
    Klart han får! Det går ju inte säga "nä, vänta till lördag"... åsså sitter jag själv å gluffsar? Nä.. det där med en dag i veckan låter bra =)
    Nu är det bara det där steget med att börja i någon ände ;)

    SvaraRadera
  2. Våran 4-åriga gottegris som förut fick saft och kaka varje dag hade faktiskt inga större problem att lära sig vänta till lördagen. Så kör på Kerstin. Det är lättast om hela familjen gör på samma vis.

    SvaraRadera