lördag 3 januari 2009

Tips mottages

Jag behöver snabbt era tips på BRA löparkläder.
Jag behöver ett par nya vintertights, jacka samt underställ.
Jag har kollat här och här och här.
Var brukar ni köpa era kläder? Vad är bra att satsa på nu? Hur klär ni er enl lager-på-lager principen?

15 kommentarer:

  1. haha, vilken komplimang du fick av pajalabon! ;) det är så ljuvligt här i jokkmokk, men bästa platsen är vårt sommarviste uppe i padjelanta nationalpark, vid norska gränsen. bra tips för semester om man gillar att röra på sig: att vandra! det finns ju fjäll längre söderut också så slipper man resa så långt (men våra är så klart vackrast!).

    SvaraRadera
  2. hm... Mina vintertights är Craft och egentligen byxor för längdskidåkning... och så tror jag att det är herrmodell. De är super! Och under har jag bara vanligt underställ.

    På överkroppen varierar det. E det riktigt kallt så kör jag på kotärmad underställ + långärmat underställ + ev. supertunn Haglöfs fleeceväst + en lätt fodrar löparjacka (craft även här).

    Ett tips är faktisk herravdelningen på sportbutiken. Och när det är rea. För deras vinterkläder e mer bekväma och BILLIGARE och oftast finns storlek S kvar =)

    Annar så funkar mina vanliga tights (som jag köpt på H&M) med underställ under.

    SvaraRadera
  3. Jösses. Helt nollad på löparkläder. Satt precis i samma tankar själv och bläddrade i Ellos-katalogen.
    Känns läskigt med tighta kläder bara. Läser kommentarerna för tips... Hoppas du hittar rätt!

    SvaraRadera
  4. Jag kör egentligen ingen rehab i den bemärkelsen. Körde tidigare ex. tåhävningar, stretch och annat. Blev inte bättre. Kom till en super-naprapat (hade även problem med höftböjare och säte)som sa att jag pronerar väldigt mkt. Han tog tom kort på fötterna där jag fick se min ursla fotnedsättning bara när jag står rakt upp och ner, samt när jag böjde knäna. Fick nr till en idrottsortoped för att få inlägg i skorna.
    Naprapten gav mig träningsförbud mot allt jag tränade (löpning,box, bodycombat, spinning m.m) för att vila hälsenorna (och få ordning på höft och säte). Fick i början bara köra crosstrainer 20-30 min 3 ggr/vecka. Han hävdade att det liknar löpning med skonar hälsenorna. Han är löparfreak och hävdar att det är det naturligaste sättet för en människa att ta sig fram på. Bara man gör det "rätt". Fick börja springa korta (2,5-3km) rundor när jag fick inläggen pga att jag hade blivit bättre under den tiden. Min hälseneinfl. och plantarfascit hade inte hunit bli allför ila när jag sökte.
    Mitt råd är att gå till någon riktigt och kolla om det är inlägg du behöver. Vänta inte, det blir sällan bättre. Snarare färre med tiden. Lycka till:)

    SvaraRadera
  5. Jag har vintertights från Craft (julklapp) och dom är riktigt bra. Crafts underställ är också riktigt bra. Man kan ibland hitta till riktigt bra pris oxå. Stadiums egna märke Soc tycker jag har bra jackor och långärmade tröjor till riktigt bra pris. När det gäller vinterkläder (träning) så är det värt att lägga lite x-tra pengar faktiskt. Just för att de är bättre på att transp. bort vätska och hålla värme. Min uppfattning i allafall:)

    SvaraRadera
  6. Du verkar vara full med tips och ideer, här kommer jag titta in igen! =)

    SvaraRadera
  7. Och det där med herrbyxor, man får en "pungpåse" på köpet men det skadar inte =) Jag har löparbyxorna på mig på bilden i min blogg från dagens löpning.

    Det gäller även att kläderna inte sitter åt för mycket. Det ska vara luft emellan. Det är det som är själva grejen med "lager på lager". Det är den varma luften mellan plaggen som gör att man behåller värmen.

    Sprang när det var ca -15 i dag och det gick super! Va int genomsvettig och frös inte alls.

    SvaraRadera
  8. Hej Magdalena! Jag brukar köpa mina kläder på Stadium och på nätet.
    Jag har skrivit ett inlägg om att springa i kylan.
    Du kan läsa här:
    http://coyntha.wordpress.com/2008/11/20/att-springa-i-kylan/

    Idag var det kallt!!

    * kram *

    SvaraRadera
  9. sakomsolen: vi planerar faktiskt sommarsemester i fjällen då maken vill springa fjällmarathon!

    Kerstin: Bra tips, tack. Måste bara ta mig tid och åka iväg och handla nån dag. Har inte tänkt på att herrmodeller kan passa. Snygg jacka du har! Jag har en fin men blixtlåset har totalpajat tyvärr! Ska reklamera på Runenrs store.

    Carro: ska ta mig i kragen och ta mig an mina hälsenor. Har bara så svårt att tänka in totalvila från löpning just nu. Crosstrainer kanske.

    Arj: På nån av länkar i min text finns en sida med orienterarkläder, de har en byxa som heter R90 som inte är åtsittande och som många löpare på olika löparforum tycker är suverän. Kanske nåt sånt?

    SvaraRadera
  10. Coyntha: var på nätet köper du dina kläder? Stadium har SOC eller hur? ÄR de bra eller testar du märkesgrejer bara? Tack för tips om påklädning - kör samma princip. Ska leta efter tumvantar i funktionsmaterial bara...

    SvaraRadera
  11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  12. Jag har ett par favvo Nike vintertights från löplabbet. Upp till ca -5 grader har jag inget under dem, och jag är frusen av mig. Kostade ca 600 kr, men dom är faktiskt jätte bra, för längdåkning också!

    Bra jobbat 2008 förresten, imponerande!

    SvaraRadera
  13. Snorkfröken: tack för tipset. Nu gäller det bara att åka och handla! ;o)

    SvaraRadera
  14. Hej! Jag har några saker som är SOC och de är också bra och jättebra pris på Stadium.
    Nike och Casall tycker jag är bra. Underställ har jag Ullmax, sonen spelar bandy och klubben säljer Ullmax klädder. De funkar kannon bra och bra pris.www.ullmax.se

    När det är riktigt kallt använder jag 2 väntar. Funktionsmat. och vanliga! :)

    *kram*

    SvaraRadera
  15. Coyntha:kollade på Ullmax hemsida - de verkar ha en massa bra grejer. Ska fördjupa mi i deras produtker lite.

    SvaraRadera