söndag 5 april 2009

Hårvård

Hur gör ni som tränar mycket med håret? Sedan ca ett år tillbaka tränar jag 5-6 dagar per vecka och givetvis (?) har jag shamponerat håret rent efter varje pass. Resultat: hår som lätt blir smutsigt och fett. Till skillnad mot tidigare då jag tvättade max 3 ggr per vecka. Nu har jag skaffat ett nytt lite lyxigare shampo hos min frisör, det känns lite bättre men är inte helt som jag skulle vilja ha det - lite "torrare"!
Nu vill jag ha synpunkter och tips som här!

6 kommentarer:

  1. Jag är blond långt hår med tunna fina hårstrån och mitt hår blir fort torrt. Faktiskt har jag låtit bli att shamponera det de dagar som jag inte ska bort bara vara hemma. Dessutom har jag nödlösning nr 1, ett brett hårband som gömmer nästan hela håret uppe på huvudet och en slarvig knut där bak. Kände mig lite sunkig i nödlösningen ända tills den dagen en arbetskamrat upplyste mig om att jag var vacker i den frillan. Så man FÅR fuska bara det inte syns
    ;0)

    SvaraRadera
  2. Har precis samma problem!!! Mitt hår blir fett på en halv dag! Men det funkar ju inte att sluta tvätta... man vill ju inte se ut som en smörbytta på huvudet. Säg till om du kommer på något smart :)

    SvaraRadera
  3. Hur äckligt det än låter så tvättar jag inte mitt hår mer än 2 gånger/vecka. Så har jag alltid gjort.
    Det optimala för mig är 1 gång i veckan. Fredag efter jobbet =)

    Jag har tjockt TJOCKT hår och miljarrrders hårstrån.

    Testa dig fram =) Schampo är inte det bästa för håret. Testa att bara skölja ur håret efter träningen eller tvätta ur med ett lättare balsam som tex änglamarks.

    SvaraRadera
  4. Ehh... jag tränar ju också ofta, men tvättar inte alls med schampo oftare för det. Kanske otäckt?! jag sköljer ur ordentligt och avslutar med lite balsam för att få håret lätta tt reda ut sen. Schamponerar typ 3 gånger i veckan med dyr-schampo!

    SvaraRadera
  5. Tvättar inte heller håret lika många gånger per vecka som jag tränar. Har supertunt, trist hår. Försöker satsa på regelbunden klippning och bra schampo. Det bästa är när jag har ljusa slingor, då ser det inte så flottigt ut, men jag hinner aldrig följa upp utväxten så nu är det tråkbrunt...
    /Katarina

    SvaraRadera
  6. Tydligen fler som vägrar shamponera varje dag. Nu tänker jag köra riktig hårtvätt 3 ggr/v och de andra dagarna sköljer jag med hett vatten och ev kör lite balsam för att lösa upp fettet! Återkommer med mina erfarenheter!

    SvaraRadera