lördag 6 december 2008

Ny ordning

Vi funderar på ny måltidsordning här hemma. I Sverige är man ju van att äta lagad mat till både lunch och middag men i det land som jag kommer från är det annorlunda ordning. Man äter mackor till lunch eller andra frukost som det heter, sedan en ordentlig middag ( gärna soppa + varmrätt) ganska tidigtvid 15-16 tiden och så till kvällsmålet lättare förtäring typ mackor. Det borde ju vara bra med tanke på att "man ska äta frukost som en prins och middag som en fattiglapp". Förbränningen går ju ner framåt kvällskvisten så varför äter vi så mycket mat så sent i Sverige???
Piratfarsan har dragit ner lite på sina enorma kolhydratportioner till varje mål och det är hans förslag att vi ska äta lite lättare till middag. Då kan man ju kosta på en ordentlig lunch på jobbet och sedan ha ett gemensamt kvällsmål lagom till Bompa. M4 äter gärna 2-3 portioner lunch på dagis och är inte speciellt hungrig på kvällen så det skulle kanske fungera. Ekonomiskt är det oxå, blir lite mindre inköp. Men det är svårt att bryta gamla invanda mönster, så vi trappar in det nya lite om pö. Hur äter andra hemma?

3 kommentarer:

  1. Jag e uppvuxen med din modell. Frukost ett och två (förutom när vi gick i skolan) tidig middag och sedan kvällsfika.

    Vi äter oftast lättare lunch eller flyttar ordningen på dem. Om det blir en ordentlig lunch så brukar det istället bli en så kallad "fikamiddag".

    SvaraRadera
  2. Kerstin: jag tänkte att de dagar vi tränar får man äta ordentligt men vad ska man äta till kvällsmålet så det blir lättare???

    SvaraRadera
  3. fruktsallad!!! =)=) Levde nästan bara på fruktsallad under min första grav. Funkar i alla lägen. Eller en smoothie

    SvaraRadera