måndag 10 januari 2011

Fartlek på isbana!

Jag har fått flera goda råd angående upplägget på min träning inför Prag Halvmarathon den andra april.
Marika ger ett gott råd - att göra lite varje dag för att nå målet. Så från och med idag blir det lite eller mycket coreträning för bättre stabilitet.
Boel rekommenderar att gå ut mjukt och öka sakta för att undvika skador. Det passar min plan bra: under januari få upp träningsmängden, i februari lägga till backträning och långpass.
Andrej tycker jag ska fokusera på målet dvs vackra Prag för grundkondisen (finns det verkligen något sådant eller är det bara medelålders män som pratar om det och drömskt ser sig själva i toppform typ i lumpen?). Så självklart tänker jag på vårvarma Prag och hur jag lätt skuttar fram på dess gator medan jag kämpar i vinterlandskapet här hemma.
Janne tycker jag ska ge järnet - bara riktiga spypass närmsta tiden för att komma ikapp. Så jag körde idag ett intervallpass som fick mig att nästan gråta pga mjölksyra i låren. 3 kilometer uppvärmning, 3 kilometer bestående av 10 fartleksintervaller 200-400 meter var, gåvila emellan. Sedan lungt jogg hem, ca 1,5 km. Tungt men det får kännas så just nu.
Hemma blev det lite kettlebells och bollträning!
Visste ni förresten att det heter fartlek på tjeckiska med?

2 kommentarer:

 1. Husch ja! Det lät jobbigt! Riktigt duktigt av dig, tycker jag!!!

  Jag får banne mig skärpa mig, vad gäller löpningen! Har stort motstånd i trakten kring pannbenet... tröttnar liksom, alldeles för tidigt. Men kämpar på. Vet att motivationen blir större och större ju ljusare och varmare det blir, men tanken var ju att vara en god bit på väg när vi äntligen är framme vid vår! hrmmm... skärpning här, Slottsfrun!

  ...och LYCKA TILL i Prag!

  SvaraRadera
 2. Sv: Tack för länken! :)

  Nu ska jag försöka svara på din fråga som du ställde för några dagar sen. Jag äter en burk kesella om morgnarna och till det 50 g fet brieost. Det står jag mig på i många timmar. Förr kunde jag äta alldeles för stora frukostar och jag gick inte ner i vikt alls. Har alltid varit stor i maten och jag äter ofta mer än min sambo. Så jag måste vänja mig vid mindre portioner :)

  SvaraRadera