torsdag 20 januari 2011

Dessa backar!

Bilden kommer härifrån

Vi vet ju att backträning lönar sig men jag har verkligen dragit mig för den typen av träning senaste månaderna. Jag har känt mig tung, har fått ont och mjölksyra i låren med än gång och tyvärr på det lataste manér gått uppför rätt så många backar under mina löppass! Men så kan man ju inte ha det! Ffa så blir inte låren och vaderna starkare av promenixa uppför branterna.
Förra veckan skröt jag med 2 kvalitetspass; denna vecka hade jag tänkt satsa på längden istället. Men så igår kväll föll mitt öga på träningsprogrammet inför halvmaran och där stod backintervaller. En gnista tändes i mitt huvud och får jag en sådan går den inta att släcka. Så jag laddade med bra mat och vätska under dagen och direkt efter hemkomst slängde jag mig ut.
Det hann bli mörkt tyvärr men det gick med lampans sken att se de hala partierna - det är inte helt bar mark här inte. Och jag körde dubbfritt!
Det blev ca 4 km uppjogg, 6 intervaller i backe á 180 meter, gåvila nedför och sedan drygt 1 km nedjogg. Sammanlagt blev det 8,3 km. Tiden inte att skryta om MEN det kändes faktiskt rätt bra i backen! Jag koncentrerade mig på tekniken - blicken framåt, sträckt rygg, höga knän och skjuta ifrån med vaderna istället för att köra fort. Jag hade bra kraft i låren och förstod att de är nog inte så svaga ändå. Som vanligt sitter det mesta innanför pannbenet!
Imorgon blir det vila i soffan inför lördagens utmaning - långpass med denna sköna dam.
Vill tipsa om Stadium nya kampanj - Join the movement där min träningsförebild Olga Rönnberg är med! Kolla här och följ med på en 21 dagars utmaning!

3 kommentarer:

  1. Låter ändå ganska härligt tycker jag!!

    SvaraRadera
  2. Ibland tycker jag att det blir för lite träning när man går nerför backen. Man hinner liksom återhämta sig lite för bra. Vad tycker du?

    SvaraRadera
  3. Andrej: jag håller med, speciellt nu när det är minusgrader - man hinner bli kall. Men kanske lite jogg nedför istället för gång? Hur ofta kör du backar?

    SvaraRadera