måndag 11 maj 2009

Yoga

Varje morgon kör jag lite yoga nu. Det blir längre och längre pass, imorse nästan 15 minuter. Kroppen är stel och oeftergivlig de första asanas men mjuknar och skriker efter mer. Imorse blev det 6 Surya Namsakara A och 2 st B åtföljt av Padangusthasana och Pada Hastasana. Bra start på dagen kände jag när mungiporna drogs uppåt, bra måndagmorgon med bra fokus.
Och nu på kvällskvisten efter lite storkok av veckans middagar (inget vegetariskt tyvärr) har jag åter kört Introduktions DVD:n med Karin Björkegren, effektivt ca 60 minuter. Märker att jag är lite lite vigare och mjukare i kroppen jmf med förra veckan och kan koncentrera mig mer på låsen och andningen vilket gör mig jätteglad!
Nu ska jag lägga mig och läsa lite; jag är med i en blogg-bokcirkel! Jättespännande, har alltid velat vara med i en men inte lyckats få med mina grannkvinnor till det. Vi ska läsa och diskutera denna bok.
Gonatt!

7 kommentarer:

  1. Låter lite kul med yoga, men jag har aldrig provat på det. Min massör som jag går till då och då brukar rekommendera mig det och så funderar jag på det ett par veckor och sedan glömmer jag bort det. Men någon gång kanske...

    SvaraRadera
  2. Men vad roligt att du har kommit igång!!! Bara knåpa vidare med asanor och alla andra yogadelar
    Kram Helle

    SvaraRadera
  3. Hur lyckas du med det konststycket??
    Min enda möjlighet är att gå upp innan E och K. Men då väcker jag lilla E = ingen yoga eller meditation. Innan jag fick E var det lätt, bara kliva upp tidigt. Hur gör du??

    /Katarina

    SvaraRadera
  4. Kul att du kommit så bra igång med yogan! Duktigt jobbat!

    SvaraRadera
  5. Johan: jag tycker du ska testa. Det verkar vara bra kombo - löpning och yoga. Man töjer väldigt bra i yogan, något som är lätt att slarva med efter löppassen

    Andrea: du är ju oxå frälst - vilken sort kör du?

    Helle: det känns väldigt kul. Jag har algt prestationen åt sidan och kör bara på ffa för att få in en varaktig vana varje morgon!

    Cykelmygga: just nu är det lätt då maken är f-ledig och jag kan utnyttja påklädningsstunden till att yoga lite. Men till hösten blir det ju annorlunda med lämning på dagis etc. Jag får vänja ungarna vid att jag kör yoga medan de kolla på Bompa!

    Snorkis: tack.

    SvaraRadera
  6. ja det är verkligen skönt att yoga. bara man gör det i sin takt och utan prestationsångest och låter sig uppmjukas med tiden.
    ha en bra helg.

    SvaraRadera