onsdag 13 januari 2010

I en sund kropp en sund själ

Nyss hemkommen från kvällens genomkörare till cirkelpass konstanterar jag att det är snart 2 år sedan som jag började träna regelbundet och utan avbrott! 3 more to go för att ha planterat in en livslång träningsvana. Det är mitt långsiktiga och övergripande träningsmål. Men varför tränar jag egentligen? Det finns självkalrt flera anledningar som att hålla vikten, ha en välformad muskulös kropp, ha bra ork i vardagen, ha en hobby (viktigt!) men ffa för att må bra. Jag tillhör de så mår bäst när kroppen får svettas och pressas lite - då åker mungiporna automatiskt upp, tankarna stillnar och min själ fylls av välbehag och tillfredsställelse. Men vägen dit har ju varit lång och det finns fallgropar som ex avbrott i träningen pga sjukdom etc.

Den kvällen som jag nyligen satt och formulerade mina träningsmål för 2010 skrev jag även ner önskningar och mål på det personliga planet. Jobbmålen blir ointressanta för er att höra om men jag kan dela med mig av de ledord som ska lysa upp mitt år:

FAMILJ
MINDFULL
KULTUR
KÄRLEK
ÄRLIGHET = HÄLSOSAM BALANS!
BUSIG
FLEXIBILITET

GLÄDJE
TACKSAMHET

EGOLOGISK

Den största utmaningen för mig är de två första orden i en koppling - jag har lätt för att glida iväg i tankarna när jag är med mina barn så här måste jag öva en hel del!
Att vara busig är viktigt för att balansera min allvarsamma sida som vid övervikt lätt leder till rigiditet, humorslöshet och nedstämdhet!
Den roliga utmaningen är att bli mer egologisk dvs unna mig mer av sånt som gör att jag mår bra! Där har jag redan börjat bra genom att gå på Operan. Under våren och sommaren väntar teaterbesök, surdegskurs, kajakkurs, fotvård, manikyr, kärlekshelg med Piratfarsan, BBC samt fortsatt brödbak, bokläsning mm!
VILKET ÅR DET KOMMER ATT VARA!

1 kommentar: