tisdag 6 oktober 2009

Jag får lite panik...

Jag är en ganska osentimental människa - jag slänger och ger bort saker med stor glädje och kör regelbunden utrensning av både min och barnens kläder, leksaker...ja, till och med böcker på sistone. Jag kvävs om jag har för mycket prylar omkring mig och får bokstavligen svindel och lite panik på riktigt när jag ibland öppnar skåp, kollar vår vind eller källare - det är saker och prylar överallt! Många UFF-lådor och Myrornas insamlingar samt diverse bekanta har blivit överösta med saker från vårt hem.
Men några saker har jag svårt att göra mig av med - mina träningskläder! Jag har bara en enda låda att förfoga över för förvaring av dessa i vår tvättstuga ( Piratfarsan har 3!) och där trängs gamla T-shirts, en mängd funktionströjor, vinterställ, vintertights, hösttights, 3/4-tights, korta tights, några par strumpor , långärmade tröjor, ett par löparjackor (en med trasigt blixtlås - värdelös)och... bara en sport-bh! (men jag har precis beställt en ny!). En massa kläder och ändå har jag inget vettigt att ta på mig till min yogaklass. Ni skulle se mig nu hemkommen från kvällens runda - jag har på mig tights som är 12 år gamla! Jag älskar dem och har en massa coola minnen i dem (roliga lopp, rundor kring Årstaviken Anno 1997 mm) men de har nuförtiden inga tights-egenskaper kvar och jag måste dra upp grenen varje kilometer... Jag är nog snål innerst inne och tänker att om jag köpt det här för si och så många hundralappar så kan jag ju inte slänga det plagget efter 1-2 år. Samma sak med löparskorna - jag har just nu 4 par varav 1 jag springer i... En sak skulle jag dock kunna tänka mig - att ge bort dem med vetskapen att de ska användas. Eller är det dumt med recycling i detta fall? Konsumtion främjar ju konjunkturen och jag som höginkomsttagare borde i detta falla ta mitt ansvar - slänga och köpa!
Hur tänker ni och vad gör ni med era gamla träningskläder? Och vad är gammalt i detta fall?

6 kommentarer:

  1. Haha.. har jag 3 lådor, och du en? snacka om omvända världen :-)

    SvaraRadera
  2. Är ganska bra på slänga. Fast jag sparar lite ful-kläder som bra-att-ha-reserv-när-jag-inte-hunnit-tvätta. Det äldsta jag har i min garderob är en knallröd peak sport-bh från 1996. Den är så mycket nostalgi att jag inte kan med att slänga den. Numera ligger den dock mest och samlar damm.

    SvaraRadera
  3. Jag slänger eller ger till insamlingar allt jag inte använt på ett halvår. Jag älskar att köpa träningskläder och det är min smala lycka att utbudet i min lilla stad är så litet.

    SvaraRadera
  4. Gamla skiddräkter osv. finns i förvar hemma hos föräldrarna, men de kunde faktiskt komma bättre till pass om man gav dem till ngn insamling. Träningskläder som är i min storlek är så pass nya att jag använder dem ganska parallellt. Det var först för något år sedan jag började köpa "riktiga" träningskläder; innan användes lite vad som helst.

    SvaraRadera
  5. De jag inte använder - de åker i soporna, för vem vill ha mina gamla insvettade kläder?? Annars håller jag med dig, jag vill inte ha för mycket prylar och ger gärna bort det jag inte vill ha längre. Säger som Marica, det är alldeles för kul att köpa nytt! :) Din bh såg superbra ut, ska kanske testa och beställa den jag också!

    SvaraRadera
  6. Just om skor har jag fått rådet att löpskorna ska användas ett år och när man köpt nya kan dessa bli promenadskor. De tidigare "promenadskorna" slängs då lämpligen :) Så aldrig mer än 2 par löpskor hemma.
    Och lite nya löptights tycker jag allt att du kan köpa :) Minnena sitter nog inte i de noppiga. Du kanske kan sätt upp ett kort från någon roligt lopp där du har dem på dig, i tvättsugan istället.

    SvaraRadera