torsdag 11 mars 2010

Träningsvärk from HELL!

Ja, så kan man sammanfatta dagens muskelstatus. Jag vet inte riktigt vad som gett mig denna träningsvärk som idag sitter mest i vänstra lårets framsida - måhända en kombination av flera träningsdagar på raken (inget ovanligt) - löpning, yoga, löpning, cirkelträning, utan vila emellan. Yogapasset var ju nästan 2 timmar långt och nytt och kändes krävande. Cirkelträningen har jag inte varit på under ett par veckor och ett fokuserat 90 minuters pass känns ju.
Hursomhelst var min plan idag att ta ett tempopass ute. Jag blev så inspirerad av denna fantastiska tjej som på några år gått från softare till löpare! Och idag sprang hon milen sub 50! Bra jobbat!

Givetvis blev jag sporrad av hennes prestation till att försöka springa milen så fort som möjligt. Men hur gör man det med ett värkande vänsterlår, i motvind och backig terräng samt med glashal väg (jag lämnade mina Yaktrax hemma när Piratfarsan som sprang ca en timme före mig försäkrade att vägen var helt torr!)? Jo, man vässar sitt pannben och fokuserar på andningen för att inte tänka på smärtan i låret vid varje steg. Och det gick ju ganska bra:

Distans: 9,2 km
Tid: 52 min
Träningsglädje: 4 under löpningen, 10 efter! ;o)

Ni undrar säkert hur det går med detoxen och då ffa köpstoppet? Ganska bra. Abstinensdrömmarna har försvunnit och jag kan lugnt bläddra i tidningar eller gå i en affär utan att lockas till att köpa på mig saker som är bra att ha, eller som jag tror att vi/jag behöver. Istället har jag börjat fundera på vad vi och jag verkligen behöver och kommit på bra saker som annars försvinner i mängden av trams. Så en lista skapas av grejer som kanske kommer att köpas längre fram, och då med fokus på kvalitet!

Maten fungerar bra, bra balanserad kost minus socker. Detta trots att jag håller på att för fullt baka en massa surdegslimpor varje vecka! Mmmmm... Tror att min lingonlimpa är klar nu. Måste rusa! Ha det!

1 kommentar:

  1. Träningsvärk from Hell?
    Been there, done that!
    Och jag lyssnade inte heller, när en tränare sade till mig att jag inte fick träna när jag hade ont. Och nu sitter jag här.
    Hmmmm... något att tänka på?

    SvaraRadera