söndag 7 mars 2010

Första detoxveckan avklarad!

Så nu har det gått en vecka med ffa köpstopp men även minus socker, minus alkohol med mer sömn, mindre datortid etc. Hur har det gått egentligen?
Sockernedskärningen har fungerat bra även om jag gjorde ett litet avkall igår när vi hade 3-pojkskalas hemma hos oss. En liten (?) bit White Lady-tårta slank ner men förvånansvärt nog så framkallade den inte något sug efter mera. Kosthållningen har för övrigt varit väldigt bra och det i kombination med att inget alkoholhaltigt har förtärts under veckan har gett pigghet i kroppen och ffa bra drag i träningen!
Alkohol dricker jag inte så mycket av i vanliga fall; det blir kanske 2-3 glas vin på en helg och egentligen är det sällan som jag tycker att alkohol tillför mig något. Tvärtom så ökar det mitt matsug så att säga stopp till det var inte så svårt!

Köpstoppet har gett faktiskt en del cold turkey! Speciellt när jag var i ett köpcentrum i fredags på jakt efter några presentkort som gåvor till mina syskonbarn som fyllde år. Så mycket fint (?) i alla skyltfönster, saker som jag gärna skulle kunna köpa men - behöver jag dem egentligen? NEJ! Jag gick raskt vidare trots att det sög i betalfingret när jag såg att det var bokrea.
Det mest överraskande kom dock inatt när jag hade en riktig abstinensdröm!
Har ni aldrig haft en sådan? Jag hade en sån för jättemånga år sedan när jag skulle gå ner i vikt och var väldigt strikt för att inte säga dumsnål med kosten. Jag drömde att jag åt och njöt av Mozartkulor! Det roliga var att jag aldrig i hela mitt liv ätit sådana!
Inatt drömde jag att jag köpte en limpistol för 11 kronor!!! Utan limpatroner! Jag tror att jag köpte ett par grejer till för småpengar och direkt fick jag riktig ångest mitt i drömmen: "Nej, jag har brutit mot mitt köpstopp!" ;o)
Det blir spännande att se vad denna vecka kommer att bjuda på!

6 kommentarer:

  1. Det är skillnad på vad man VILL ha och vad man BEHÖVER :D
    "Vill ha" är så mycket roligare att köpa:D

    SvaraRadera
  2. Du kanske skulle behöva lite shopping när du drömmer om limpistoler...
    Men 11 kronor var billigt! ;)

    SvaraRadera
  3. Klädbytardag är ju ett utmärkt sätt att kringgå ett köpstopp... men du var föredömligt måttfull! :D // Sannen

    SvaraRadera
  4. Mozartkulor och limpistoler, ja-a :)
    Låter som att det är mycket som bearbetas rent mentalt just nu. Bra så :)

    SvaraRadera
  5. Hmm, spännande med drömmar! Limpistol - 11 spänn, fantastiskt billigt :)

    SvaraRadera
  6. Limpistol måste vara nån slags inneboende vidhäftig aggresion i freudiansk tolkning? :o)

    SvaraRadera