söndag 27 mars 2011

Uppladdning

Snart snart så kommer de senaste 3 månadernas satsning att bära frukt. Från halvtränad med maxdistanser på ca 8 kilometer till mycket bättre tränad, lättare och med nytt distansrekord på dryga 25 kilometer. Om 6 dagar kommer jag att springa halvmaran på Prags gator! I gott sällskap dessutom! Jag har ingen aning om hur dags vi springer eller hur banprofilen ser ut och vet ni - det gör inget. Jag har dock kollat vädret i Prag och har vi tur så får vi det bästa löparvädret dvs 12-14 grader och mulet! Jag vet hur jag ska fira målgången - med ett par skummande tjeckiska öl. Men uppladdningen då? Senaste veckan har jag kört ett snabbdistanspass på ca 1 mil, intervallträning där 6 km sprangs på 30 minuter och nu idag ett långdistanspass på 19 k! Och det var så kul idag för jag hade sällskap och agerade drag åt en som ska premiärspringa maran om 2 månader. Dessutom har jag kört två långa yogapass och töjt ut kroppen! Och den bästa uppladdningen - den mentala, njutningsfulla i form av Murakamis bok, där jag hittat detta citat:
"Smärtan är oundviklig men lidandet är valfritt". Bra mantra. Vad har du för springmantra?

11 kommentarer:

 1. Jag brukar rabbla "Snabb-Stark-Lätt" i takt med fotisättningarna när det går tungt, det brukar få negativa tankar att försvinna ganska fort!

  SvaraRadera
 2. har du läst boken på bilden? Jag skulle gärna vilja höra lite reflektioner kring den! :)

  SvaraRadera
 3. Jag brukar, precis som Staffa rabbla "Snabb - stark - lätt" men tycker Murakamis citat var väldigt bra och kan överföras på många olika delar av livet. :) Jag lånar det!

  SvaraRadera
 4. Åh, lycka till nu! jag är övertygad om att det kommer gå grymt bra! Springmantra... hrm, "fortsätt, fortsätt, fortsätt" och att tänka lätt på steget, lätt på steget tycker jag är bra!

  SvaraRadera
 5. Stort lycka till nu tjejen!
  Brukar köra med "det flyter på", "lätta lätta fötter", på slutet när jag är trött o har syra blir det mer "fan, fan, fan"... He he
  Gillar oxå Murakamis citat! Kram

  SvaraRadera
 6. Ska bli spännande att följa äventyret i Prag!
  Lycka till nu!

  SvaraRadera
 7. jag såg Connys bilder - vad mysigt ni verkar ha det :) Lycka till nu imorgon, vi är många som håller tummarna för er! GO go go! Kram

  SvaraRadera
 8. Jag har parafraserat "Fortsätt simma, fortsätt simma..." från "Hitta Nemo".
  PS. Stort lycka till i Prag!!!

  SvaraRadera
 9. Kör hårt idag! Håller tummarna!

  SvaraRadera
 10. Andrej: den var bra! När jag sprang såg jag en i publiken som höll en lite skylt. " Run Forrest run!"

  SvaraRadera