torsdag 25 november 2010

TOWANDA!

Är ni "gamla" nog att komma ihåg denna härliga film "Stekta gröna tomater" som handlar om kvinnlig vänskap och frigörelse från stereotypa bojor? Då minns ni säkert stridsropet "TOWANDA":Precis det ropet och min målbild hade jag i huvudet under dagens tuffa träning; nu är jag i slutet på vecka 2 och det känns grejt! Träningen har gått bra även om de längre löppassen har uteblivit dels pga intervallträning dels pga snöyra ute!
Egentligen kom jag på associationen till Towanda när jag i senaste numret av Fitness läste om de sk Tabata-intervallerna som är lite på modet nu. Det handlar om Högintensiva Intervaller skapade av den japanske professorn Tabata för att hjälpa elitidrottare att optimera sin träning. Genom sin forskning kom han fram till att just dessa intervaller maxar träningen.
Algoritmen är: 20 sek intensiv träning 10 sek vila x 8 i 3 set. Tar typ 4 minuter - lockande för oss tidspressare, eller hur?

Så här var min träning ikväll:

-10 minuters uppvärmning
-8 Tabataintervaller av :
burpees
fällkniv
utfallshopp
- 3x3 cirklar i Olgas MammaExpressWorkout vilket tog 20:31 min

Allt som allt: ca 35 minuters mycket intensiv träning. Jag var gråtfärdig flera gånger men då bet jag ihop och skrek Towanda för mitt inre! Jag besegrade mjölksyran! Jag vann! Som avslutning lite dans till Tom Jones "Sexbomb" , vad annars! Har jag berättat om min hemliga dröm? Att göra ett helt gympapass med bara Tom Jones-låtar!

2 kommentarer:

  1. Jag läste också om Tabata-intervallerna och tänkte att jag ska testa dem på löpnandet nästa gång det står intervaller på mitt program.
    Just nu sitter jag och klurar på vad jag ska göra med mitt lång pass med -12 grader ute....löåband eller lager på lager?

    SvaraRadera
  2. Mysigt pass. Och vilken bra idé - tema Tom Jones: Snacka om brudmagnet.

    SvaraRadera