söndag 27 november 2011

Yoga i advent - en utmaning

Så här före jul när många kan känna av stressen lite extra tänkte jag föreslå en yogautmaning.
Att yoga varje dag fram till jul! Du bestämmer vilken yogaform, när på dygnet och hur länge du yogar; det viktigaste är att det blir av. Själv fortsätter jag med min Kundalinirutin och ser fram emot en skönt avslappnad jul - jag vägrar sugas in i ekorrhjulet!
Namaste!

torsdag 24 november 2011

Hardcore... indestructible!

Kvällens löppass behövdes verkligen! All stress och jäkt på jobbet har satt sig i kroppen - den kändes spänd och andningen satt i halsgropen! Inte bra. Reflexmässigt ville jag bara strunta i träningen men... NÄÄÄÄEJJ! Kom ihåg en kompis kloka ord:
"Träna som bäst då du orkar det minst, då behöver du det mest." Eller hur AnnSo?!
Sagt och gjort - ut i mörkret och stöta gummisulorna mot asfalt (ja, det är fortfarande barmark och varmt ute i slutet på novemeber!!!). Jätteskönt. Fick en nästintill andling upplevelse när jag släckte pannlampan och under klar stjärnhimmel (ja, det är så jämt här i Kårsta!) ökade tempot och sprang i backen till Robyns fantastiska låt. Det var verkligen hardcore och jag kände mig stark och... indestructible!
Hemkommen blev jag tvungen att byta ut stryketräningen mot.... avlusning av familjen!
Ha det gott! Njut av denna fantastiska låt!

torsdag 17 november 2011

Tänk vad du missar

När du springer på löpbandet eller tränar inomhus överhuvudtaget!

Du missar krispiga kylan, den friska vinterluften, din varma andedräkt som syns i pannlampans sken, tystanden... Men ffa så missar du den storslagna stjärnhimlen!



Kvällen bjöd på något försiktiga progressiva intervaller samt lite löpskolning under Kårstas stjärnprydda himmel!

onsdag 16 november 2011

inte lätt...

Att välja den perfekta avocadon. Vad har ni för knep?jag gillar avokadon och min ena standard frukost består av omelett på två ägg och en halv mosad avokado. Mums!
Nu är jag äntligen frisk och tränar som vanligt. Denna vecka är en medeltuff d:o och jag märker hur mycket jag tappat genom sjukvilan. Men det är bara att köra på. Ikväll körde jag ett blandpass med KB.
Published with Blogger-droid v1.7.4

torsdag 10 november 2011

Inspirationskväll


Igår var jag i city för en inspirationskväll med Petra och Ellinor; eventet var bara för "löpande kvinnor" och vi var ca 40 ivriga damer i spridda åldrar som samlades på det lilla mysiga lunchstället "Lindas mat". Vi blev bjudna på en mycket god och färgsprakande vegetarisk buffé innan tjejerna satte igång med sitt föredrag. Petra berättade om sin väg till maran, om höjdpunkterna men även lågvattenmärken som löpningen har fört med sig. Hon tryckte på hur viktigt det är med träningskompisar och .... att vara snygg i spåret! Ellinor delade med sig av sina träningsupplägg, tipsade om intervaller, styrkeövningar mm. Det var rätt intressant och nytt för mig när hon beskrev sitt 4 veckors upplägg varje månad; 1 vecka med lätt träning, 2 med medelhård och en med hård och detta med hänsyn till menscykeln! Hon har nämligen märkt att veckan före mens presterar hon mycket sämre! Jag tror att jag ska kopiera det upplägget faktiskt. Maria som var en av arrangörerna tipsade om att LE när man tränar! Det lägger jag på minnet!



Tack för en superbra inspirationskväll!

tisdag 8 november 2011

Hjärngympa!

Här är det sjukstuga och det innebär noll träning för min del de närmaste dagarna. Åkte på halsfluss igår och käkar penicilin. Mådde helt bra redan efter 2 tabletter. Eller vad är bra? Hade jag inte haft nåt förnuft och en gnutta medicinsk kunskap så hade jag tagit en löprunda redan igår! Vilken toka va? Nånstans innerst inne fattar jag att jag inte orkar och att kroppen måste vila men hur stillar jag träningsabsitnensen? Det blir stenhård träning av tankekraft denna vecka...

Hur gör ni vid sjukdom, hur duktiga är ni på att vila från träning? Vad har ni för egna regler när man får och inte får träna vid sjukdom?

För mig är feber och ingen ork absoluta nono:s för träning men sedan är det svårt!

Det kryper i kroppen....

lördag 5 november 2011

stolt fru

Nu har min man slutfört sin 12 veckors utmaning!
Här kan du se hans fantastiska resultat. Visst är han fin?
Du kan oxå!