fredag 15 maj 2009

Yågamatta

Häromdagen kom min yogamatta från Sunsalutation. Fick den rekommenderad av en yoga-bloggare. Har ju ingen som helst erfarenhet själv. Den är vinröd och mjuk men luktar tyvärr mycket kemikalier, hoppas det går att tvätta ur på något sätt.
Imorse, efter att ha gått upp kl 06 med båda barnen, tänkte jag passa på och prova mattan. Jag ville inte vänta tills maken skulle vakna (det var hans sovmorgon idag) för att jag var vrålhungrig och yoga ska man helt köra fastande.
Så jag rullade ut min fina matta på golvet i vardagsrummet och hann göra hela 3 st Surya Namaskara A när mattan invaderades av kidse. De bredde snabbt ut 37 bilar och strax var yogamattan ett minne blott, nu var det en racerbana!
Försiktigt, för att inte få de små liven efter mig, smög jag till deras fina om än tomma lekrum och där på lekmattan föreställande vägar mm gjorde jag fortsättningen på min yoga... tills ett bråk urartade på "lekmattan". Men jag fick ca 20 minuter yoga vilket inte är så illa.

8 kommentarer:

  1. Åhh låter ju för hääärligt :0) Jag har ofta med mig dottern på Yoga mattan men hon vill hoppa över solhälsningarna , tycker att det är tråkigt. Även sonen som annars tränar 4-5 ggr / vecka är nyfiken och tittar gärna på och vill testa sin egen vighet. (men han är mera impad av min styrketräning)Det låter så gulligt när du smyger undan de små telingarna;0) själv "luktade " jag på min son så att där varken fanns öl eller rök "doft" när han kom hem!!!! Hur går det med boken?

    SvaraRadera
  2. Åh, är sonen så stor?! Små barn små bekymmer eller hur?
    Har börjat med boken. Trodde den skulle vara svår att läsa (manlig japansk författare) men icke. Största hindret är att jag läser i sängen och somnar så lätt! Hur går det för dig?

    SvaraRadera
  3. Sonen fyller 14 år :0) Han tycker att det är både bra och dåligt med relativt ung mamma men ibland säger han att han nog tror att han har det värre än andra ;0) Jag fick boken i dag och funderar ännu på vem den där Kråkan med sandstormen är :0)Du är ju hur tuff som helst som ska springa halvmaran själv imorgon ska med spänning kolla hur det går , själv blir jag mer och mer orolig för mitt ben och att jag inte ska kunna träna. Har googlat vad skador och tycker att det sitter för högt uppe för att vara benhinnorna.....

    SvaraRadera
  4. Har du kollat senaste numret av Runners? Där visar de en strech för knäna, en yoga-move alltså! Härligt, ska testa imorgon inför löpningen!

    SvaraRadera
  5. Ha ha ha!!
    Jag får heller inte vara i fred på mina mattor =) Fast här är det hunden som är värst. Hon har fått för sig att det är hennes matta!

    Hon sitter bredvid, fnyser, visar tänderna (hon ler), guppar med huvudet upp och ner som en gammal häst, kliar sig frenetiskt och gnäller. Tror du det blir någon yogaro?

    Jag har en Nike-matta. Underbar men rätt sliten nu. Jag är skiiiitkräsen när det gäller mattor. De ska greppa bra utan att glida på undersidan.

    Har hittat en ekologisk... eller ett par om jag ska vara ärlig..

    Stadium säljer en ekologisk variant. Sedan har jag blivit rekommenderad denna matta: http://www.miguru.se/Product.aspx?ProdNo=MIGU-004

    Du kan testa att tvätta din matta i tvättmaskinen. Jag har en instruktörsbekant som kör sin i tvättmaskinen =)
    40 grader borde den alla gånger tåla =)

    Oj, vicket långt inlägg!

    SvaraRadera
  6. Hej Magdalena, Det var jag som rekommenderade mattan. Tvätta den, du kan börja med 30 grader. Milt tvättmedel. Jag tvättade min ofta ( Har ej kvar sun salution mattan, glömde den på ett tåg) Tänk på att verkligen torka den efteråt, då den tar lång tid på sig att bli torr. Jag minns ej att den luktade, men alla mattor verkar ha sin lukt. Den jag har nu, ekologisk med rågummi och hampa, luktar som en nyöppnad påse med gummiband. Hoppas lukten försvinner och att du kommer att trivas med den, så jag inte rekommenderat ngt som du inte gillar.
    Lycka till med löpningen!

    SvaraRadera
  7. Just det, vad kul att du gillar boken. Jag har inte kommit6 så långt,snart 100 sidor. Samma problem som du, jag somnar.

    SvaraRadera
  8. Kerstin: just nu som nybörjare får jag nöja mig med en matta, den är det inget fel på.

    Anna: kemikalielukten fanns där abra när jag öppnade den och nu luktar den bara gummi! Tack för tipset - den är mjuk och verkar ha bra grepp. Har dock inte hunnit testa den ordentligt!

    SvaraRadera