måndag 8 april 2013

Funny walk

Man skulle kunna tro att var ett gäng servitörer eller John Cleese-imitatörer på en märklig löprunda i Kårsta i lördags!
Ja, vad var det som hände egentligen i Kårsta denna lördag? Det var folk överallt - våfflor åts och det shoppades i Kårstaboutiquen, 4H hade tipspromenad och fika och bakom skolan utanför Kåres klubbstuga träffades drygt 20 löpare för att under ledning av Annie lära sig mer om löpteknik!
Annie instruerar Kårstajoggers första grupp

Vi var uppdelade i två grupper. Vi startade med lite uppvärmning och på slutet av denna skulle vi under en minut räkna våra steg, sk kadens. Sedan följde en massa 2-2 och individuella övningar för att förbättra tekniken. Det viktigaste var att knycka fram höften, korta steget och rulla axlarna bakåt. Sedan körde vi backträning och slutligen ett stegringslopp som avslutades med en backintervall. Sista minuten räknade vi antalet steg igen för att se hur mycket kadensen förbättrades. Och det gjorde den! Därefter fick vi tips på bra styrke- och rörlighetsövningar. Mer om träningen hittar du här. Alla var supernöjda och taggade efter coachingen och en del stack direkt för att testa den nya tekniken!
Annies övningar

Om du framöver ser en löpare i Kårstatrakten som sammanbitet och koncentrerat trippar fram och inte hälsar tillbaka så lovar jag att hen inte är en otrevlig typ utan bara räknar sina steg!

Kåres färger!

Stort tack till vår idrottsförening GoIF Kåre som hjälpt till att förverkliga detta!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar