måndag 21 oktober 2013

2014 - bring it on! Eller om mina mål och vägen dit

Inser att jag inte skrivit på ett tag. Det händer en massa saker... med min träning. Det är underbart men samtidigt lite skrämmande och nytt! Men så får det vara just nu! Jag vill testa något nytt för att utmana mig själv och ffa för att nå andra resultat. 2012 var ett roligt år med galna utmaningar men som oxå hade med sig skador i bagaget. Under våren har jag sakta kommit tillbaka efter mycket rehab och ffa rörelseträning. Under sommaren har jag mest avvaktat och inväntat tankar och känslor. Och så kom det! Under en lunch i Höganäs, under vår tjejhelg i Skåne för snart två månader sedan kom utmaningen "Karlstad 6 timmars" och plötsligt kände jag mig redo. Jag grunnade lite till och till slut fattade jag ännu ett beslut - jag ska unna mig att få hjälp med mina förberedelser och min träning! Det var ett stort mentalt steg, säkert svårt att förstå för de flesta men för mig var det enormt att våga satsa på mig själv, våga ta plats. Att även "lilla jag" är värd det! Jag vet att jag inte ens är i närheten av elitmotionär men jag vill förbereda mig väl och med mycket kunskap inför de kommande utmaningarna. Jag vill inte bli skadad, jag vill bli stark och uthållig med en bra bas av mat, träning, sömn men ffa så vill jag vill fokusera på träningsglädje!
Och för att nå dit har jag valt en klok, erfaren, empatisk och välutbildad person! Så varsågoda, här ser ni min eminenta coach Annie:

Jag började för ca 5 veckor sedan med sk Maffetone träning. Det är lågpulsträning för att bygga upp en bra stabil bas. Syftet är att bli uthållig, fettförbrännande, seg jäkla ultra-maskin! Jag fick inspirationen av Coyntha och förstod snabbt att denna metod passar speciellt mig som varit skadad. Och som inte gillar att ta ut sig och blir andfådd och full med mjölksyra! Och hittills har det  funkat utmärkt! Jag kör nu upp till 2,5 timme långa pass som kanske inte känns lätta men långt ifrån jobbiga. Och efter sådana pass är jag pigg och kan ge mig ut på nästa springrunda i stort sett efter en dusch! Jag springer ofta flera tidiga morgonpass. Ja, jag går upp strax före fem och ge mig ut i mörker och kyla. Och det är underbart och tvärtemot vad jag trodde från början så går det utmärkt att springa utan annat än en kopp varmt vatten (!) i magen! Och jag springer i terräng och det är roligast även om det är svårast att hålla den låga pulsen där! Och jag yogar, rörelsetränar och kör lite styrka. Någon gång i veckan kör kort löpskolning!  Ni hör! Det är mycket fokus på träning nu och det är så kul! Jag mår utmärkt, är mycket pigg och har massor med energi...nästan jämt! *gäsp*
Den goda träningen har med sig ringar på vattnet - kosten har automatiskt blivit mycket bättre. För många kan det verka så strikt att äta som jag gör nu (mycket paleokost) men hur sjutton ska jag orka prestera och nå mina mål med kass mat i magen???
Så nu undrar ni alla vad det är för mål jag har förutom Karlstad 6 timmars 9/2 (helt galet att springa på en inomhusbana i 6 timmar!)? Jo, jag drömmer om LidingöUltra 50 k 3/5, Tjejmarathon 2014 8/6 och Öppet Fjäll 2/8 under AXA Fjällmarathonvecka! Fullspäckat med trail och ultra! Och jag vill ha fokus på att ha den där härliga känslan av stryka under loppen! Och ha en massa träningsglädje på vägen dit! Galet? Kanske? Men jag älskar löpning och det så jag gör för göra det jag älskar! Och på vägen dit träffar jag och springer med likasinnade, en härlig familj av galningar!
För att jag är värd detta!

Just nu siktar jag första träningstävlingen som blir om ca 3 veckor - Borås 6 timmars 9/11!

4 kommentarer:

 1. Lite galen är du, men på ett härligt sätt :-)

  SvaraRadera
 2. Låter ju jättebra! Heja, heja!

  SvaraRadera
 3. Underbart!! Du är världens ödmjukaste och mest inspirerande person. Lite Kirkegaard-anda i din respekt och lyhördhet. Lycka till fina fina! Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Heja vännen!!
  Löpningen är den bästa som finns!!
  Hoppas vi springer ett lopp tillsammans igen... Syns snart i Borås!
  kram

  SvaraRadera