söndag 26 januari 2014

Mängdvecka och blåsor

Jag fortsätter att ladda inför Karlstad 6 timmars 8:e februari. Tävlingen kräver fokus och uthållighet och en massa hårt pannben.  Förra helgen sprang jag tre timmar på inomhusbanan på Bosön. Tre timmar runt runt på en 200 meters bana.  Jag var förvånad över att jag höll mentalt. Jag var lika förvånad i Borås över att jag bet ihop och fokuserade framåt. Jag som alltid bara sprungit från A till B.
Denna vecka blev en riktig mängdvecka med nästan 7 mil löpning, bara igår blev det fyra mil och nästan 5 timmar löpning totalt. Jag testsprang 3 varv på TEC banan runt Rönningesjön och Skavlöten med dessa underbara tjejer: Pia, Susanne och Coyntha. Vi ska supporta Coyntha när hon 12:e april springer 100 miles på TEC - 16 varv på den millånga banan. Vilket gäng vi är! Och det är vi som ska regera i Karlstad om 2 veckor.
Mina styrkor just nu är: många mil i benen, mental uthållighet, nyfikenhet och  vetskap om att jag klarar detta.
Mina svagheter är nog lathet och bekvämlighet och att jag tyvärr ser hinder i att blir utlralöpare. 10 timmar träning i veckan är svårt för mig att få in med krävande jobb, familj och ffa andra fokusområden. Det skapar en stresskänsla som jag inte trivs med men som jag hittills kunnat parera. Tjusningen med ultralöpningen och alla fina människor jag träffat genom den lockar enormt men jag är just nu osäker på om jag kan ha även denna boll i luften. Allt har sin tid.....
Men jag tänker inte kasta bort det jobb jag hittills gjort. Fokus mot Karlstad är det som gäller i 13 dagar framöver just nu.
Måste nu bara sköta om mina fötter som inte är så vackra med blåa ojämna naglar och blåsor. De kommande veckorna blir det dessutom fokus på rörlighet, sömn och bra mat. Inte mina starka sidor tyvärr.
Men skam den som inte försöker!
Pia, Susanne, jag och Coyntha - vi har kul ihop!

onsdag 1 januari 2014

Mitt löparår 2013. Känsliga läsare varnas för stark bild!



1. Ottfjället Upp. 6 km och 680 stigmeter. 72 minuter och en jumboplats.
2. Borås 6 timmars. Nästan 5 mil! Kvitto på att både fysisk och mental träning fungerat bra!
3. Tjejhelg i Skåne med en massa löpning och skratt! Mer sånt 2014!
4. Nyårsloppet i Vallentuna! Bästa miltiden i år 55:34. Snigeln i mig är mycket nöjd! Bra avslut på 2013!
5. Årest sista långpass - härliga 28 km i gott sällskap 28/12.

Totalt 1182 km!
Jag var funktionär på 3 lopp! En ny upplevelse, kul och lärorikt!
Jag har sprungit med många nya och gamla löparvänner!
Jag har "blivit med" coach!

Gott Nytt År alla löparvänner!