söndag 25 mars 2012

TACK!

TACK vädret för en solig eftermiddag utan blåst och med mild temperatur!
TACK kroppen för att du höll ett bra tempo och lät mig springa med glädje, bra flås och starka ben!
TACK familjen som med stor förståelse  lät mig ta nära 2 timmar av söndagseftermiddagen till löpning!
Tack tack tack.
Långpasser blev av: 16 km i 5:40 tempo.
Känsla: stark och glad.
Bonus: en mycket god idé men det återkommer jag om senare.


lördag 24 mars 2012

Trail

Kunde inte låta bli att ta en sväng i skogen när vädret var så vårigt och ljuvligt. Det blev ren traillöpning på kallhyggen, bergsknallar och helt off road. Det var jobbigt, det var nedförssprängning, hopp över fallna träd och vattenfyllda diken. Jag hittade årets första tussilago! Mina nya Adidas kanadian trailskor skötte sig fint och hade mycket bra fäste. Det blev 7 km. Nu laddar jag inför morgonens långpass!Före passet: ren och fin!

fredag 23 mars 2012

27 minuter

Det blev en sen kväll igår på kongressen i våriga Luleå. Det blev en kort natt med knappt 6 timmars sömn då jag vaknade tidigt av morgonljuset. Tog på min löparstass och begav mig till hotellets gym Ipuls. Hela min vistelse där tog ca 27 minuter. Checka in, ställa sig på löpbandet med utsikt över Luleälv, köra intervaller och promenera ut. Effektiv träning.
Intervallerna såg ut så här:
2 km uppjogg
4*2 min, joggvila mellan
0,5 km nerjogg
Sammanlagt 5 km på dryga 26 minuter.
Känsla: nöjd och slut
Belöning: hotellfrukost.
Vad gör ni idag?


tisdag 20 mars 2012

Läs läs LÄS!

Hittade denna kloka artikel länkad i Ann-Sofies blogg. Läs och börja praktisera för att hålla din llöparkropp frisk! Jag har förbättringspotential på några punkter minst sagt.
Bara en sån sak att häromdagen så lade jag mig på min skumrulle och körde massage av låren - baksidan gick fint, framsidan var lite smärtsam men sidorna - shit, jag klarade inte av att rulla mer än ett par gånger pga den oerhörda smärtan - där behöver jag mjukas upp självklart. Och så det där med att äta inom 30 minuter efter träningen, och det där med att sova tillräckligt....
Ja, jag kan bara bli bättre! ;o)
Du då?

måndag 19 mars 2012

Backpass inleder kvalitetsveckan!

Jag är otroligt nöjd med dagens kvalitetspass. Blev jätteglad när maken kom hem tidigare så jag kunde sticka ut strax före klockan 17 när det fortfarande var ljust ute. Att springa i dagsljus är jag inte bortskämd med. Det blåste snålt men benen var pigga och jag var taggad till öronen. Det blev 8,2 km på 45 minuter med 11 st korta backintervaller - springa uppför (5 olika backar allt från 100 till 170 meter långa) och jogga nedför. Upprepa! Yes, trodde inte mina ögon - 5:29 tempo på hela passet! Inte illa Pladuska, inte illa!
På torsdag sticker jag till Luleå, kanske hinner jag med lite intervaller på hotellgymmets löpband?
Kvalitetesvecka!

Hellre jagad av vargar.... eller helgens långpass

Fredageftermiddag...efter en vecka fylld fylld av aktiviteter...förväntansfull...ÄNTLIGEN kan jag komma ut och springa långpass. Vilken lycka att springa i det fina vårvädret och njuta av solen och ljuset! Planerade ca 18-20 km. Stannade halvvägs hem vid ICA i Lindholmen, tog på vätskeryggan och joggade iväg. Tänkte hålla ett ca 6:30 tempo för att orka men benen drog iväg lite snabbare av ren lycka! Det blev en fin sightseeing runda bland Vallentunas äldsta kyrkor och runstenar. Först ut Orkesta kyrka:


Sen var det dags för Frösunda kyrka:Nu på väg tillbaka. Efter ca 11 km började det kännas lite tungt så jag fyllde på med vätska och en hemmagjord bar. Det började blåsa lite kallt men jag var vid gott mod och tänkte att Markims kyrka vill jag ju inte missa så det var bara att fortsätta. Strax före kyrkan blev jag utskälld och jagad av best till enorm gårdshund. Jag är inte hundrädd men måste medge att jag var livrädd när den sprang precis vid min högra skinka med blottade tänder. Inte titta, inte titta, bara springa - var min taktik och efter ca 150 meter övergav den mig. Kolla mitt fina pannband med Tjejmarathons logga!


Problemet var bara att efter att ha pustat ut vid Markims kyrka så var jag tvungen att springa tillbaka förbi gården med hunden. När jag sprungit förbi pustade jag ut men då kom besten och allt upprepade igen! Puh! Jag klarade mig dock med hela skinkor. Nu hade jag sprungit ca 16 km, det kändes lite stumt i vaderna men bra för övrigt.


Sprang förbi Granby hällen, strax innan mötte jag denna fina runsten:
Det blev totalt 20,2 km i 6:14 tempo. Mycket nöjd men samtidigt skräckslagen inför faktum att om 3 månader ska jag springa 50 km dvs dubbelt så mkt + en mil till! HJÄLP! Hur ska jag klara detta?


En tröst är att jag trots stelheten efter passet var jag hur pigg och mjuk i benen som helst nästföljande dag!

söndag 11 mars 2012

Imorgon

Börjar mitt nya liv där jag kommer att ta bort mejeriprodukter för att se om mina allergier blir bättre. Jag kör sedan tidigare gluten- och sockerfritt. Nästa steg blir att ta bort koffeinet, det blir nog svårast! Wish me luck!




Trött men glad efter en späckad helg!

måndag 5 mars 2012

Storkok

Planering är A och O om man ska äta bra och hinna träna. Idag testar jag köttfärs- och auberginegratäng. Receptet hittade jag på Lisas Godbitar. Jag står just och funderar på om jag ska skippa osten... det lär ju bli krämigt ändå av all keso, eller hur? Och lite nyttigare! Medelhvasmat är mat i min smak!


Långpass i city!

I lördags begav jag mig till den våriga huvudstaden för att springa ett gemensamt långpass med tjejerna från Tjejmarathon. Tjejmarathon kommer jag att skriva mer om snart men kan säga att det är ett välgörenhetslopp som går av stapeln 16:e juni. Vi kommer att springa 5 mil på Roslagsleden i lätterräng. Pengarna vi ska samla går till ett kvinnosjukhus i Kongo och förutom att det faktum att anmälningsavgiften går dit så ska jag oxå försöka på egen hand och mer er hjälp att bidra till insamlingen. Men mer om det snart i ett separat inlägg. Vi träffades vid World Class på Döbelnsgatan; 9 coola brudar i rosa buffar och en cool ultra-kille Peter som var vår ledsagare. Solen sken när vi startade lätt och höll oss sällskap under hela rundan runt Brunnsviken. Det var första gången jag sprang där - kul! Det var isigt på sina håll men ingen föll och humöret var på topp. Jag hann nog prata lite med alla tjejerna; vilket trevligt gäng! Roligast var det förstås att träffa Coyntha, vars foton jag lånarhär så ni får se hur kul vi hade det! Vi hann med dryga 15 km.

Här är hela gänget utanför Worls Class. En av arrangörerna till Tjejmarathon Ann-Sofie nedre rad längst till vänster, Coyntha intill.

Enervit sponsrar TjejMarathon. For a good cause! Coyntha poserar glatt!

Och så avslutade vi med plankan så klart! Jag måste jobba på min ser jag! :o)

Jag längtar redan nu till vårt nästa pass om ca 3 veckor! Då blir det en dryg halvmara!