lördag 29 oktober 2011

känner mig lite konstig...

i huvudet efter intervallerna... Lite tjock (syrebrist?), och upprymd. Det MÅSTE vara nåt fel, håller kanske på att bli sjuk men - JAG TYCKTE DET VAR SKITKUL ATT SPRINGA INTERVALLER!!!

Önskar alla en skitläskig Halloween!

Det är några som erövrar Gröna linjen idag! Jag kör intervaller på eftermiddagen så jag är i bra form när spöken kommer! ;o)
Det är en fantastisk dag idag! Sol, guloranga löv, frisk luft! Man får passa på innan snön kommer!
Vad gör ni idag?

onsdag 26 oktober 2011

Pofibermacka

Sedan snart ett år äter jag inte glutenhaltiga livsmedel och på detta vis slipper min sockerberoende kropp i stort sett allt sug efter mat, sötsaker mm. Jag mår bra av den kosten och kan träna på som vanligt trots avsaknad av bröd, pasta mm. Och jag har ett sunt förhållande till maten.

Hos Sara hittade jag till Njutmatbloggen som förutom fantastiskt smarriga bilder har en massa bra recept på glutenfattig mat.

Brödet består av 2 ägg, 3 msk pofibrer (=potatisfibrer, finns att köpa på glutenfriahyllan på ICA) samt lite salt. 2 minuter i mikron men kan även stekas i stekpanna! OK, det smakar inte bröd men med Bregott, skinka, lagrad ost och ruccola på blir det en riktigt god macka!

måndag 24 oktober 2011

Slutspurt eller formtoppning!

Piratfarsan har nu bara knappt 2 veckor kvar på sin 12 veckor långa utmaning á la Body For Life. Det är fantastiskt att se vilken metamorfos han har genomgått. Det syns förstås på kroppen (han är en riktig goding med muskler och smal midja nu), konditionen (han är snabb som attan) och vardagsorken men ffa så är han förvandlad helt inuti. Han är glad, lugn, tillfreds och att äta bra mat och motionera går nu av bara farten! Jättekul. Jag har själv sett till att sköta kosten; det blir av bara farten när man lagar bra mat till hela familjen, men även gjort så att var 4:e vecka så har jag ahft en tuff träningsvecka med extra KB pass, intervaller etc. Nu satsar jag på 2 stycken formtoppningsveckor mest för att se vad man kan åstadkomma på så kort tid!.
Så nu väntar en slutspurt! Det blir extra noga med kosten, lite åt deffhållet och så en massa snabba pass med maxpuls! Nu kör vi!

lördag 22 oktober 2011

varmt=tungt!


Gav mig ut i det vackra höstvädret i tron att det var kyligt så västen åkte på. Puh, så varmt det blev! Och för mig betder värme att det blir jättetungt. Så det blev en svettig runda på tunga ben men ack så vacker och njutningsfull. Hoppas kunna ha sådant fint höstväder några veckor till innan snön slår till!


Published with Blogger-droid v1.7.4

torsdag 20 oktober 2011

vardagspussel och transportlöpning

Bild lånad från Erviluca
Det ska lämnas och hämtas på dagis/skola, jobbet ska skötas, maten stå på bordet innan 17-gråten (ni som har småbarn förstår) slår till i orkanstyrka, man ska hinna handla, plocka undan, läsa läxor, natta, prata med maken, uppdatera sitt status på sociala medier, spela WF och .... TRÄNA oxå såklart! Vissa dagar flyter det bara på andra måste planeras nästan in på minuten för att träningen ska bli av. En regel jag försöker leva efter är att inte skjuta upp dagens träning till morgondagen - man vet ju aldrig vad som händer - man kan bli sjuk, det kan bli snöstorm etc.
Så här såg min dag ut idag:
05:20 klockan ringer, idag är jag trött och sover lite till
05:40 pallar mig upp och tar en dusch, vaknar sakta
05:55-06:20 yoga till levande ljus
06:20-07:05 väcker barnen, påklädning, frukost, packar in oss i bilen
07:10 lämnar på dagis, idag lite mammakläng från lillen
07:20 lämnar på skolan och kör mot jobbet
08:00-15:15 jobbar (kort dag)
15:50 hämtar på dagis
16:00 hämtar på skolan stora sonen + en kompis
16:10 hemma. fixar mellis, sitter med barnen
16:40 börjar med maten (kesoplättar+rårakor)
17:00 fika, får sällskap av kompisens pappa som kommit med lillebror
17:20 alla äter middag
17:40 maken kommer hem, äter, jag byter om till löparkläder
18:00 sticker på föräldramöte, transportlöpning ca 4,5 km (det är fortf ljust ute!)
18:30-20:15 föräldramöte (jag skäms för jag luktar svett, ingen säger dock nåt)
20:15 springer hem nästan 6 km
21:00 hemma, dusch, mat, sätter på en tvätt med träningskläder + en diskmaskin
21:40 uppdaterar jogg.se, status på FB, spelar WF, bloggar
22:15 natti natti! Det har varit en fantastisk dag och jag är full med energi!

Hur har din dag varit idag? Hur pusslar du?

onsdag 19 oktober 2011

läsgodis!


och inte minst - ögongodis *fnitter*!



Published with Blogger-droid v1.7.4

tisdag 18 oktober 2011

och det är bara regn hos mig...

och förmodligen även hos er oxå ivkäll! Nä, det blev inget löppass. När jag inte tränar för något speciellt lopp utan bara för min nöjes skull så kan jag hoppa över löpningen en sån här dag och köra lite alternativträning. Ikväll blev det...

lördag 15 oktober 2011

Vad är en bal på slottet...

Mot en härligt krispig morgonjogg i Häringereservatet!
Published with Blogger-droid v1.7.4

torsdag 13 oktober 2011

here I go again!


Glömde hur skönt det att springa i höstmörket med underbar musik i öronen. Ren njutning ikväll och väldigt avstressande! Blev peppad och har nu gjort en egen springlista med favoritlåtar till mobilen, smidigt med Spotify!


Published with Blogger-droid v1.7.4

lördag 8 oktober 2011

skön höstjogg

Published with Blogger-droid v1.7.4

måndag 3 oktober 2011

Träningsfri vecka

Ja, det är sant! Min kropp behövde en vilovecka från träning; jag har känt mig lite övertränad på sistone med ständig muskelvärk etc. Det är bra att vila inte bara fysiskt men även mentalt, vila från alla måsten, vardagsstressen mm. En vecka på Rhodos med familjen, en vecka med sol, värme och salta bad gjorde susen och nu är batterierna laddade.



Men jag erkänner att jag inte kunde hålla mig helt borta från träningen - det blev ett pass vattengympa och lite zumba!