söndag 30 januari 2011

Långpass i solen!

Idag var det nog fler än jag som tog en löptur i fina vädret. Det var milt, soligt och när jag hörde "droppet" kändes det som vår! Det blåste lite norrifrån vilket inte gjorde så mycket för stora delar av passet, ffa de på slutet hade jag vinden i ryggen. Det stod långpass på schemat så jag laddade med sömn (det gick sådär, fick gå upp strax före 6 med sjuka Lucas) och bra frukost i engelsk stil - bacon and eggs! Sen bar det av. Hela passet gick väldigt lugnt och smidigt. Det bubblade av glädje i mig ffa när jag insåg att mina ben och kondition håller- JAG SPRANG TOTALT 15 KM UTAN ATT STANNA (ok, jag stannade någon minut för att ta detta kort). När jag sprungit närmare 13 km fick jag signalerna på vätskebrist - lite glaskupekänsla i huvudet, svårigheter att styra benen plus att det började gå sakta sakta. Så jag stannade till vid ett hus där en man var ute och bad om ett glas vatten. Jag kunde inte stannat bättre! Det visade sig att han var löpare själv och brukar åka med Runners till Portugal etc. Så medan jag fyllde på vätskan pratade vi lite om träning, löpning etc. Kul! Tänk vilka möten man är med om. Slump?

Det kändes direkt att det blev drag i benen efter några hundra meter och de sista kilometrarna hem gick finfint! Jag fixade utan problem 15 km när jag för en månad sedan klagade över 3 och kände mig tung och totalt otränad. Visserligen har jag tränat med kvalitet under januari och fått många bra tips men vad säger detta egentligen - MYCKET SITTER I HUVUDET faktiskt! Nu är självförtroendet på topp och jag börjar fila på min målbild från halvmaran i Prag - hur jag glider fram på gatorna och sedan sveper 2 stora tjeckiska öl som belöning! Yiiihhhaaaaaaaaaaa!
Hur var ditt löppass idag?

torsdag 27 januari 2011

Pass nr 2

Ja, jag är nog knäpp för vem skulle ens ha tanken att ge sig ut i minus 10 och mörker efter att ha suttit ett par timmar i värme och myst på pizzeria med en kompis? Klockan 20.30 när kompisen gick hem styrde jag kosan mot toaletten där jag likt Stålkvinnan (?) svidade om från lantis-chick till löparklädd på några minuter. Fick göra om min rutt lite när jag efter någon kilometer kom på att jag glömt reflexvästen hemma; det går inte att springa utan den på våra mörka vägar i Kårsta. Så det blev att springa på en del belysta slingor flera varv om och det var faktiskt ganska kul! Benen kändes starka, jag gjorde inga uppehåll i backar och kunde säkert ha sprungit lite till om inte klockan närmade sig 22. Yes, I JUST DID IT! Jag tänkte inte "det är kallt, det är mörkt, det är sent, jag är mätt, jag är trött etc" utan bara bestämde mig för att genomföra min planerade träning. Och som vanligt - jag ångrar det verkligen inte! I kväll var det den vackraste och klaraste stjärnhimlen på länge och där sprang lilla jag i ett mörkt vinterlandskap och hade Karlavagnen och Orionsbälte som ständiga följeslagare!
Gonatt!
PS/ dagens middag var en vitlöksstinn zigenarstek med en fet bogkam - bra springmat tydligen!

Pass nr 1

Vab-dag idag med en pigg med mycket snorig och hostig Lucas. På schemat stod löpbandsintervaller som jag planerat i några dagar med hastigheter mm. Jag såg framemot att testa mina ny Nike-skor. Det fick jag göra ändå. Medan lillen dels kollade på Dinosaurietåget på datorn dels deltog i delar av träningen ("plankan mamma, plankan") körde jag ett 50 minuters styrkepass. En salig blandning av Join the Movement, MammaExpress, kettlebell, boll + hantelträning. Skönt. Hemmaträning är mycket underskattad enligt mig som i stort sett aldrig tränar på gym!
Hoppas ta en löptur senare ikväll efter middagen med en kompis men det är lätt att säga nu när jag sitter här i solens varma sken. När mörkret faller på och minusgraderna tilltar så kommer LATMASKMONSTRET sakta krypande. Men då gäller det bara att INTE TÄNKA, klä på sig och ge sig ut!
Nu blir det lunch: blomkålsmos + spenatfisk. Fisken fick godkänt av alla pojkarna här hemma och är superenkel att göra.
SPENATFISK:
I en stekpanna fräs ihop lök + vitlök efter smak, tillsätt sedan upptinad hackad spenat (jag hade i lite grönkål som var kvar sedan i julas). Lägg röran i botten på en ugnsfast form, lägg på några saltade filéer från vit fisk, ett lager spenat till, ett lager fisk på det och sedan häll på lite grädde och strö över lite ost. In i ugnen 200 grader i ca 25 minuter.

onsdag 26 januari 2011

Vila

Ikväll blir det vila efter en lång dag på jobbet. Fast även vilan går under träningens tecken:


Det ska bli kul att läsa lite som rör just löpningen. Jag gillar träningstidningar men många upprepar sig efter några nummer eller så är de lite för extrema för mig. En tidning jag gillar är Blossom som som har en helhetssyn på hälsa, kropp, kost och träning. Vilken är din favoritträningstidning?

Vila känns extra viktig att lägga in under vintern när det är mörkt och kallt och kroppen går på sparlåga. Vintern är ju en viloperiod så det låter klokt att även låta vår kropp ta det lite lugnare. De senaste dagarna har kroppen fått jobba hårt - i måndags körde jag dels ett 75 minuters PowerYoga pass hemma (Tack Coyntha för en superbra video) dels dag 6 i Stadiums träningsutmaning!. Igår var det dags för löpning med Kårstajoggers som är ett stort stöd i vintermörkret! Det blev dryga 9 kilometer och..... jag stannade inget alls för att gå och det funkade fint! Nu vet jag att det mesta av stoppen sitter i mitt huvud och inte i benen.

Så idag är det vila, läsning och planering av veckans fortsatta träningspass samt maten. Jag funderar oxå på att skaffa en ny jacka för den jag har har gått sönder i blixtlåset. Har haft den i 2 år bara. Hur länge ska en jacka hålla? Har nu kikat på en jacka från Dobsom R90 . Den verkar praktisk med handledsmuddar, reflexfärg + avtagbara ärmar om man vill ha både jacka + väst. Men är det kanske bättre med en annan? Vad har du för synpunkter, kanske har du tips på en superbra jacka av annat märke?

måndag 24 januari 2011

247 gram!

Det är typ så mycket fett jag äter varje dag... Näää...bara skämtar! Så mycket väger mina nya snabbskor från Nike! Löpbandsintervaller: here I come!

Snart dax för ett skönt pass yoga för min lite ömma kropp; fick en ny PowerYoga -video av Coyntha i helgen och det ska bli riktigt kul att testa den. Det är alltid så att nya träningsformer känns spännande och motiverar till träning. Vi får se hur detta blir. Jag körde Stadiums 21 dagars-utmanings alla 4 pass igår kväll. Det verkade inte så märkvärdigt men idag har jag ont i axlar och rygg så någonstans hade jag en liten otränad muskel, hihi. Eller så var det armbrytningen mot den tatuerade snubben som jag höll på med inatt... i en dröm alltså!

Oj, nu måste jag kila för den här veckan är det totalt skärmförbud efter kl 21! Inspirerad av Coyntha och Sara. Gonatt!

söndag 23 januari 2011

Cyber kontra IRL!


Hösten 2008 gick jag för första gången in och läste en träningsblogg. Jag minns inte vad den hette men genom den hittade jag flera och började så småningom själv blogga om min träning och då ffa om löpningen. Det har varit upp (2009) och ner (2010) med löpträningen under dessa dryga 2 år men en sak har bestått - gemenskapen med andra tokiga löpare! Efter att ha "pratat" genom bloggkommentarerna fick jag så småningom träffa en del IRL - MarathonMia, Orka mera-Anna, Miranda, Janne, Filifjonkan, Paula m fl. Det har varit mycket inspirerande möten och genom de har jag kunnat hålla motivationen uppe och fått mången tips. Men den som är mig kärast och som jag lättast kunnat identifiera mig med är Coyntha.
Därför var det så kul att just hon kom till Stockholms norra utkant för att besöka oss och ffa träna med mig. Vi hade träffats flera gånger förut mest i samband med olika lopp och då hinner man inte prata så mycket. Den här gången hade vi massor med tid och vi hann prata och prata och prata. I bilen på väg hem, under löppasset och sedan efter middagen till en bit efter midnatt. Nu kan vi varandras livshistorier lite bättre.
Vi började med en Blossom-shake: avokado, yoghurt, hallon + ägg! Yummie, den gav faktiskt en hel del energi. Vi tankade vatten, sprang lite på toa in i det sista och sedan gav vi oss ut i mörkret. Jag är van att det är kolsvart härute och att man ser bara dit pannlampans sken når. För Conny var det lite nytt och hon påpekade riktigt att det är svårt att ha en bra upprätt löparställning när man sänker huvudet så man kan belysa vägen framför fötterna. Kanske därför jag får lite ont i nacken efter mina pass? Coyntha ville springa ett långpass, helst 15 k eller längre. Jag var lite nervös för det var länge sedan jag sprungit mer än 10 k och som jag skrivit här så har jag känt mig tung i löpningen. Men vi tog det lugnt, pratade jättemycket om träning och så småningom blev jag varm och kände att det här skulle gå bra. Efter ca 8 k stannade vi för att dricka lite vatten på pizzerian och sedan sprang lite till. Benen gick av sig själva och det kändes bra i mörka natten. Jag gick bara 3-4 gånger, sammanlagt kanske 500 meter av de 13 k vi gjorde. Det kändes fantastiskt ffa för mitt självförtroende - jag klarar det här, kroppen minns och gillar långdistans. Plötsligt blev Halvmaran i Prag på en bra tid realistisk. Och så skönt det var att prata träning. Vi pratade om hur vi gör för att prioritera träningen, hur vi övervinner latmasken, vad vi har för planer, vilka andra delar i livet som fått lägre prio eller försvunnit helt pga löpningen etc. Jag fick ett jättebra tips som jag ska tänka på varje gång jag springer. Tipset fick Conny på inspirationskvällen på Runners inför hennes första mara 2010 av Ingmarie Nilsson. Man ska aldrig gå (hellre sakta ner) under en löprunda eller tävling för då kommer hjärnan att få det som en vana, och den kan vara svår att bryta (oja, det vet jag nu!). Tack Conny för detta kloka råd! Vi ses snart i Åtvidaberg då jag kommer på träningsbesök! Och sedan ska vi fira i Prag! Och tack för den smarriga havregrynspannkakorna!

torsdag 20 januari 2011

Dessa backar!

Bilden kommer härifrån

Vi vet ju att backträning lönar sig men jag har verkligen dragit mig för den typen av träning senaste månaderna. Jag har känt mig tung, har fått ont och mjölksyra i låren med än gång och tyvärr på det lataste manér gått uppför rätt så många backar under mina löppass! Men så kan man ju inte ha det! Ffa så blir inte låren och vaderna starkare av promenixa uppför branterna.
Förra veckan skröt jag med 2 kvalitetspass; denna vecka hade jag tänkt satsa på längden istället. Men så igår kväll föll mitt öga på träningsprogrammet inför halvmaran och där stod backintervaller. En gnista tändes i mitt huvud och får jag en sådan går den inta att släcka. Så jag laddade med bra mat och vätska under dagen och direkt efter hemkomst slängde jag mig ut.
Det hann bli mörkt tyvärr men det gick med lampans sken att se de hala partierna - det är inte helt bar mark här inte. Och jag körde dubbfritt!
Det blev ca 4 km uppjogg, 6 intervaller i backe á 180 meter, gåvila nedför och sedan drygt 1 km nedjogg. Sammanlagt blev det 8,3 km. Tiden inte att skryta om MEN det kändes faktiskt rätt bra i backen! Jag koncentrerade mig på tekniken - blicken framåt, sträckt rygg, höga knän och skjuta ifrån med vaderna istället för att köra fort. Jag hade bra kraft i låren och förstod att de är nog inte så svaga ändå. Som vanligt sitter det mesta innanför pannbenet!
Imorgon blir det vila i soffan inför lördagens utmaning - långpass med denna sköna dam.
Vill tipsa om Stadium nya kampanj - Join the movement där min träningsförebild Olga Rönnberg är med! Kolla här och följ med på en 21 dagars utmaning!

tisdag 18 januari 2011

dagens rätt

Tar det lugnt idag; känner mig lite stel i kroppen efter gårdagens fall. Är lite för snål för ett par rosa Icebugs men funderar på att byta mina halkskydd mott dubb.
Det blev i alla effektiv och intensiv styrketräning på lunchen: 5 minuter uppvärmning på löpband och sedan diverse övningar för bålstabilitet, ben samt rygg/skuldror. Tog ganska tunga vikter med färre upprepningar och känner faktiskt lite träningsvärk som börjar smyga sig på. Skönt. Tänk att 30 minuter träning kan ta så bra. Hemligheten är att inte maska sig - ta i och koncentrera dig på muskeln du aktiverar!
Delar med mig av dagens middagstips.
Stek i smör i medelvärme torskrygg. I en annan panna stek hackad rödlök och strimlad bacon. Tillsätt ev lite persilja och häll på lite balsamico som det hela får puttra i. Servera ovanpå torsken. Till det är det godast med hemgjord potatismos. Vi hade även stuvad spenat till!

måndag 17 januari 2011

Trippel salto

Skönt att dagen är till ända och att jag är inomhus! Fast jag måste se upp för jag är en sådan som kan snubbla på plant golv...
Det började imorse, direkt när jag klev utanför dörren - PANG! en första vurpa på en isfläck. En klassiker med benen saxande uppåt och rakt hårt fall på sidan. Mina tanthöfter verkar inte vara så bensköra ännu så jag klarade mig om än lite stel här och där. Resten av dagen passerade halkfritt tills jag begav mig på min löprunda. Hade som vanligt mina Yaktraxs på skorna - de brukar fungera bäst i snö men även om det är lite is. Efter ca 100 meter på blank is var det i stort sett bar mark på vägen, mycket grus dock vilket gjorde att jag gled bakåt en aning för varje steg. Min vanliga runda på 10200 meter mätte idag 10450 dvs 250 meter längre, kanske pga att det gled så? Hursomhest efter va 5-6 kilometer när jag precis tagit av mig handskarna (skönt att svalka sig lite) så snubblar jag på Yaktraxens gummisidor på något sätt (???) och faller rakt fram på utsträckta och, nu förstås bara, händer. Resultatet: snart ska jag in i duschen och försöka skrubba bort de gruskorn som nu ligger under skinnet i handloben. Inte kul! Och som en grand finale : en rejäl vurpa på det isahla bara 50 meter hemifrån! Jag är glad att det blev milen idag, ffa mentalt för den stäckan brukar vara jobbig för huvudet men säger bara. h****es alla skit för alla vurpor! Nu är jag så j***a trött på denna vinter, is, mörker, kyla och allt möjligt. Men egentligen ganska glad över att jag är frisk nog för att kunna springa milen... Det där sista känner jag mig tvungen att skriva bara för att inte vara så otacksam och för att försöka fokusera på nåt positivt just nu när grusskrubb väntar ! Gonatt!

söndag 16 januari 2011

Snart är helgen slut...

och jag är slut jag med. Det har blivit yoga, löpning, längdskidor och styrketräning under dessa två dagar. Puh! Nu ska jag lägga mig, läsa en bok och planera för kommande veckan!
Veckan som gått bjöd på 4 löppass varav 2 med kvalitet i form av intervaller; sammanlagt över 3 mil så mitt veckomål blev uppnått. Ett par kortare yogapass och 3 styrketräningspass. Helnöjd får jag säga att jag är.

torsdag 13 januari 2011

Pulshöjande date

Jag är mest en utelöpare även om min löparkarriär för många år sedan började på ett löpband i källargymmet i Solna. Men efter några år i den friska luften känner jag mig kvävd av gym och ffa får svindel och utslag när jag ser ett löpband. Idag övervann hjärnan känslan och allergin - det är ju enekelt med fartträning på löpbandet och jag får passa på när det finns gym på jobbet ett par månader till och det är minus 12 och glashalt ute!
3 km uppvärmning i snigelfart
6 intervaller á 1 min i 4:60 tempo, 30 sekunders joggvila emellan.
sedan jogg i någon kilometer och så ett par kortare intervallpass som avslutning
Sammanlagt 7 kilometer på 42:32 - inte fort men järdrans vilken bra träning.
Hade bra ork i benen men de ville inte springa fortare idag men om några veckor ska jag upp i intervalltempo. Sådetså!

tisdag 11 januari 2011

Som en gammal LP-skiva

Ett inlägg med risk att de som är födda på 80-talet dvs under CD-eran, inte förstår vad jag pratar om!
Som en gammal repig LP skiva - så kändes det under kvällens löppass med joggkompisarna. Först segt med ont i knäna och låren samt flåsig andning = några smårepor som start, sedan kändes det lättare och lättare även om det tog lång tid. Och till slut efter sjunde kilometern trillade nålen i den djupa "löpningen känns bra i hela kroppen och själen" - repan som den hade svårt att ta sig ur och därför stannade i resten av passet. En för mig vacker musik även om den låter "repig" för en utomstående. Tänk att min kropp - mina leder, mina muskler, min hjärna minns hur det är att springa! Detta passet behövde jag verkligen för mitt löparsjälvförtroende. Det finns hopp för Prag med andra ord.

Och när jag ändå pratar om repor i LP skivor så vill jag likna vår hjärna vid en skiva. Tänk att varje tanke lämnar ett spår, många likadana blir till en djup fåra där nålen fastnar. Tänkt vad som händer med alla negativa tankar! Klart det kan vara svårt i början att ta sig ur det tankesättet, att det krävs tusentals positiva tankar som gör ett eget djupt spår för nålen att fastna i. Vänta inte - börja repa din skiva med positiva tankar idag!

måndag 10 januari 2011

Fartlek på isbana!

Jag har fått flera goda råd angående upplägget på min träning inför Prag Halvmarathon den andra april.
Marika ger ett gott råd - att göra lite varje dag för att nå målet. Så från och med idag blir det lite eller mycket coreträning för bättre stabilitet.
Boel rekommenderar att gå ut mjukt och öka sakta för att undvika skador. Det passar min plan bra: under januari få upp träningsmängden, i februari lägga till backträning och långpass.
Andrej tycker jag ska fokusera på målet dvs vackra Prag för grundkondisen (finns det verkligen något sådant eller är det bara medelålders män som pratar om det och drömskt ser sig själva i toppform typ i lumpen?). Så självklart tänker jag på vårvarma Prag och hur jag lätt skuttar fram på dess gator medan jag kämpar i vinterlandskapet här hemma.
Janne tycker jag ska ge järnet - bara riktiga spypass närmsta tiden för att komma ikapp. Så jag körde idag ett intervallpass som fick mig att nästan gråta pga mjölksyra i låren. 3 kilometer uppvärmning, 3 kilometer bestående av 10 fartleksintervaller 200-400 meter var, gåvila emellan. Sedan lungt jogg hem, ca 1,5 km. Tungt men det får kännas så just nu.
Hemma blev det lite kettlebells och bollträning!
Visste ni förresten att det heter fartlek på tjeckiska med?

lördag 8 januari 2011

12 veckor kvar - ge mig dina bästa tips!

Jisses! Det är bara 12 veckor kvar till Halvmaran i Prag! Jag som är ganska så otränad just nu måste genast lägga manken till annars kommer mitt lopp se ut ungefär så här:
Just nu känns kroppen tung och det gör ont i mina ben - lår , vader + knän så fort jag börjar röra på mig för att inte tala om springning! Jag har som ett januarimål att springa minst 3 mil i veckan.
Kanske ska jag följa ett träningsprogram som det här? Jag har försökt tidigare men haft svårt att dölja dem till punkt och pricka men då har jag inte haft piskan över mig.
Som tur är så ligger det gratis program kvar på marathon.se. Måste se till att printa ut dem snabbt som blixten innan de försvinner. Det är 20 veckors program så jag får raskt hoppa in i vecka 9. Ingen återvändo nu när resan är färdigbokad! Det känns konstigt att vara otränad på detta vis. Jag har sprungit regelbundet sedan mars 2008, snart 3 år och 2009 var ett riktigt bra löparår för mig med flera lopp, PB på milen och även en halvmara på egen hand. I år har jag inte haft lika mycket fokus på löpningen men det har ändå blivit en del mil och två halvmaror - en i Kårsta 1/5 och så en i tuff terräng på Ursvik all in i juli. Men under hösten har jag tappat lite långpass och i november och december har det varit tunnt med löpning pga kyla. Löpbandet gjorde sig icke besvär! ;o)
Har ni haft perioder när ni gått ner i kondition rejält? Hur har ni då tränat upp er igen? Jag vill ha era bästa tips för de kommande 12 veckorna - mat, träning, sömn, annat - rubbet. Coacha mig!

Denna vecka var inte så dum alls ur löpningssynpunkt: 31,4 km på 8 dagar! Det känns tungt när jag springer men som tur är så finns suget och glädjen kvar!

onsdag 5 januari 2011

Kettlebell

Kvällens cirkelträning är inställd så det får bli lite träning hemma - kettlebell + TRX.
Här hittar man bra nybörjarguide till just kettlebell och här till TRX.

tisdag 4 januari 2011

Det bränner!

Aj, det bränner som s***n i mina vader och överarmar! Precis som i Klorinmannens strupe.
Men man får skylla sig själv om man smörjer in 80% av sin kropp med värmande Linnex-liniment!
Men från början. Det var jäkligt kallt idag. Inte mycket på termometern som visade lite över minus 11 men fuktigt i luften så att kylam kröp in på bara benmärgen. Jag kan av egen erfarenhet säga att jag är mer frusen nu då jag har ett stillasittande arbete, åker fram och tillbaka i en uppvärmd bil och inte är så vältränad just - muskelmassa värmer med andra ord! Så jag drog mig verkligen för att ta ett löppass idag. Ni vet hur det är - mörkt och kallt och lite trött - då vill man ju bara mysa hemma. Men Prag-halvmaran är ju bara ett stenkast bort så tid får inte spillas, jag inser att jag måste få in 3 regelbundna löppass (helst lite längre oxå) varje vecka för att vara i form. Löparkompisen ringde och då var det bara att ge sig ut. På med liniment och hela munderingen inkl benvärmare ( tack 80-talet och Flash-dance!) och ut i mörker och kyla. Det visade sig snabbt att det var inte alls kallt och snart blev jag en ångande maskin. Det var tungt, det blev en vurpa (körde utan dubbar idag) men det gick och jag är glad att det blev av. Men nu när jag kom in i värmen så började linimentet att värka och bränna. Och jag vet att det blir tusen gånger värre i duschen.... Vad tror ni, märker nån på jobbet imorgon att jag inte duschat ivkäll? ;o)

måndag 3 januari 2011

Vardagsjunkie

Yes, vi är tillbax i vardagen, äntligen skulle jag vilja säga. Jag gillar vardagsrutinen och barnen behövde bli rejält trötta av lek och inte av TV-spel om man säger så.
Så hur såg denna första måndag ut detta pinfärska år?
På morgonen 15 minuter yoga - skönt att sträcka ut och mjuka upp kroppen i ett alldeles tyst hus med alla sovande. En bra start på dagen. De dagar jag startar med yoga är jag mer fokuserad och effektiv men även mer tillfreds och på ett gott humör. Så även idag.
Jobba jobba...hämta på dagis...leka med barnen...laga middag.
Här kommer en god och snabb fiskrätt som barnen skyfflade in utan problem:

Saffransfisk:
Fräs ihop i lite olja (jag använder alltid rapsolja) en hackad lök och en liten fänkål, häll i ett paket saffran och låt fräsa 1 minut. Häll på en burk krossade tomater, lite fiskbuljong, salt och peppar. Låt puttra under lock i ca 10 minuter, mosa sedan med en stavmixer, tillsätt ev lite grädde för mer krämig konsistens och lägg i tinade fiskbitar, idag hade vi 400 gr hokifilé. Låt puttra i 5 minuter. Servera med en klick ajolimajo (1 dl majonäs + 1 pressad vitlöksklyfta; för den som vill ha magrare alt går nog bra med keso el turkisk yoghurt). Servera med ris, potatismos etc.
Mums
.

Jaha, vad hände mer idag då? Efter nattning och lite datasittning som jag förlääääängde med en minut i taget (hmmm jag var nog inte så taggad för styrketräning idag) körde jag ett styrkepass i min träningskällare. 2 cirklar av MammaExpressworkout, på det lite plankor, kettlebells, vadträning och TRX. Så kämpigt men ganska nyttigt, tror jag. Snart orkar jag mer!
Nu bara lite dusch och sedan nanna. Ikväll börjar jag med en liten kort dagbok där jag kommer skriva dagens mat, sömn + träning och en lite resumé av hur kroppen och knoppen mår. Syfte - att kartlägga vad min kroppoch själ mår bra av. Får nog testa ett par tre månader om jag ska kunna se ett mönster.
Har ni gjort nåt sånt?

För er som vill testa TRX kommer här en video med basövningar:

Nytt år

Nytt år = nya möjlighter men egentligen behöver man ju inte vänta till ett nytt år, eller hur? Varje vecka, varje dag, varje minut ger en ny unik möjlighet till att leva så som bara DU VILL! Det är du som bestämmer (och inte poliserna som minstingen knappt 3 år upprepar som ett mantra) så börja året med att sätta dig bekvämt tillbakalutad och tänk på vad du vill fylla detta år med:
träning, nöjen, projekt, familjetid, egentid etc.
Har du något ledord för 2011?
Det har jag:

LAGOM

Men mer om det en annan gång! Till dess: mot nya mål!

Dax att sparka igång denna träningsblogg som varit ganska slumrande senaste året!