tisdag 30 november 2010

Minsugrader ute

Men desto varmare ute. Idag var det dax för tuff kettlebellträning. Det är så roligt att träna med den! Jag vill ha fler och fler övningar men just nu räcker det med MammaExpressWorkout, det är tufft nog. Och pulshöjande! Inne på vecka 3 i min utmaning; det går bättre och bättre!
Styrketräningen som jag satsar mycket på just nu (flera korta men mycket intensiva pass) har redan gett resultat i bättre hållning och styrka!

söndag 28 november 2010

17:37


Det har varit en lugn helg i alla träningsmässigt. Tyvärr är jag igen lite förkyld så det har inte blivit någon löpning ute, det tar emot när det är minus 13 och näsan rinner. Däremot kände jag mig taggad för en Expressworkout som jag körde häromkvällen för första gången. Idag var jag fokuserad och stark och det blev en ny bättre tid 17:37. Framöver kommer jag att fokusera på muskel-hjärna kontakt samt öka vikterna!

Idag har jag gjort ett superbra inköp - en kettlebell på 8 kg för ynka 225 på Rusta. Fick rabatt då vikten var den sista och hade lite vit färg på ena sidan. Bra affär! Kettlebellen är redan invigd i några svingövningar!

Imorgon börjar vecka 3 i min 6 veckors utmaning. Jag skärper kosten ytterligare (ja, det finns mycket att jobba med!) och hoppas på några intervallpass ute på de snöiga vägarna!

torsdag 25 november 2010

TOWANDA!

Är ni "gamla" nog att komma ihåg denna härliga film "Stekta gröna tomater" som handlar om kvinnlig vänskap och frigörelse från stereotypa bojor? Då minns ni säkert stridsropet "TOWANDA":



Precis det ropet och min målbild hade jag i huvudet under dagens tuffa träning; nu är jag i slutet på vecka 2 och det känns grejt! Träningen har gått bra även om de längre löppassen har uteblivit dels pga intervallträning dels pga snöyra ute!
Egentligen kom jag på associationen till Towanda när jag i senaste numret av Fitness läste om de sk Tabata-intervallerna som är lite på modet nu. Det handlar om Högintensiva Intervaller skapade av den japanske professorn Tabata för att hjälpa elitidrottare att optimera sin träning. Genom sin forskning kom han fram till att just dessa intervaller maxar träningen.
Algoritmen är: 20 sek intensiv träning 10 sek vila x 8 i 3 set. Tar typ 4 minuter - lockande för oss tidspressare, eller hur?

Så här var min träning ikväll:

-10 minuters uppvärmning
-8 Tabataintervaller av :
burpees
fällkniv
utfallshopp
- 3x3 cirklar i Olgas MammaExpressWorkout vilket tog 20:31 min

Allt som allt: ca 35 minuters mycket intensiv träning. Jag var gråtfärdig flera gånger men då bet jag ihop och skrek Towanda för mitt inre! Jag besegrade mjölksyran! Jag vann! Som avslutning lite dans till Tom Jones "Sexbomb" , vad annars! Har jag berättat om min hemliga dröm? Att göra ett helt gympapass med bara Tom Jones-låtar!

torsdag 18 november 2010

6 veckors utmaning

Det kör jag från och med denna vecka fram till jul! Väldigt inspirerad av Olga som varit min träningsförebild och inspiratör sedan ca 4 år tillbaka. Titta in på hennes blogg och kolla hur hon uppnått sin toppform på ca 10 månader efter att ha fött tvillingar ifjol (hon har allt som allt 5 barn!!!); missa inte heller andra mammors berättelser om sin träningsresa!
Nu är det fokus på att tappa fett och gå upp i muskelmassa! Sedan jag i stort sett slutade med aktiv styrketräning (körde ju 5 månades PT-träning fram till januari i år!) i våras så har kilona sakta smygit sig på, och detta trots löpträning! Så vill man ner i vikt kan man inte bara fortsätta löpträna även om det är det jag skulle vilja göra mest av allt. Men nu blir det styrka för hela slanten i hemmagymmet - där finns fria vikter, en boll, skivstång, exetube, matta mm. Saknar kettlebells (kanske kan jag få i julklapp snälla tomten - en 8 kg och en 12 kg), en bänk och TRX, det senare kan jag nog tillverka själv av lite schyssta långa spännband och fästa i taket. Det verkar ju vara den senaste trenden! Det blir styrketräning 3 gånger per vecka och på det lägger jag löpintervaller á la Body for Life; dvs progressiva dito. Körde sådana ikväll, jobbigt men jag vet hur mycket resultat detta ger! Och så vet jag att en lättare lite muskligare kropp är inte bara snyggare men ffa ger snabbare löpning! Och jag ska persa på halvmaran i Prag i april ju!
Så den försöker truga med godis, vin, bakelser mm är min ovän... i alla fall under de kommande 6 veckorna! So long!

söndag 14 november 2010

När jag

inte ser ut så här:
efter X-treme i Ursvik med Conny juli 2010


ser jag ut så här: En vanlig kväll hemma....

Mitt liv är fartfyllt och extremt glamoröst! ;o)

söndag 7 november 2010

Transportlöpning

*GÄSP*
Så trött jag är! Inte konstigt med tanke på att dagen bjöd på en massa roliga aktiviteter. Först lite transportlöpning i krispigt minusgradigt Roslagslandskap till cirkelträningen. Där effektivt ca 25 minuters styrketräning. Kändes så bra!
Efter dusch och finfin järnrik lunch (blodpudding med vitkål + keso) bad med stora sonen i Rimbo badhus. Som avslutning Toy Story 3 i vår fina bygdegård i Ekskogen.
Nu är både kroppen och knoppen trötta så jag går och nannar. Det har varit 4 mycket vilsamma höstlovsdagar hemma. Imorgon väntar en fullspäckad jobbvecka och jag är bara SÅ redo att möta den!

torsdag 4 november 2010

Omsprungen

Published with Blogger-droid v1.4.4