onsdag 28 juli 2010

En resa

tillbaka i tiden.

Published with Blogger-droid v1.4.4

En kortis med guldkant

Igår kväll blev det bara en mycket kort springtur; jag hade lovat sonen att inte var borta för länge (han är lite ängslig nu när pappa är bortrest även om barnvakt finns) och ett sådant löfte måste man hålla. Guldkanten bestod av trevligt sällskap (som dagen till ära hade ny frisyr!) och en vacker skymningshimmel i guldfärger! Benen kom igång bra och flåset hängde på bra. Avslutade med 4 backrusningar i grannens backe. Nästa gång blir det längre tur.
Vad får dig att frångå dina träningsplaner?

lördag 24 juli 2010

Challenge

Personlig utveckling handlar bl a om att utmana sig själv. Att möta sin rädsla och därmed växa som människa. Jag har utmanat mig en del i livet - det har mest handlat om att möta min rädsla för att skada mig fysiskt så jag har dykt, klättrat, kört motorcykel. Och så har jag rest långt och länge, ibland mycket oplanerat, ibland utan pengar. Sedan finns de där rädslorna som inte alltid är så lätt att förklara för någon annan - rädslan att bli riktigt arg, att säga nej, att sätta gränser. De utmaningar tampas jag med varje dag men om det en annan gång.

Idag har jag gått en fortsättningskurs i havskajakpaddling ute på Gräddö i Stockholms skärgård. Och det var en riktig utmaning - det var kallt, blåste hårt (ffa kom det plötsliga kraftiga vindbyar) och på slutet kom det regn. I början kände jag mig väldigt liten och rädd i min vingliga kajak ute korsandes en större farled. Vågorna från sidan gjorde att kajaken ställde sig på kant ibland och jag trodde att jag skulle trilla i vilken sekund som helst. Jag hamnade sist i vår lilla grupp. Men då tänkte jag - detta är en utmaning och den fixar jag! Jag fokuserade och plockade fram eskimån i mig och kände mig genast starkare och mer stabil. Så småningom efter att ha övat på olika paddeltekniker gick det bättre och bättre och jag vågade till och med göra en sk eskimåräddning där man tippar kajaken på kant så den står 90 grader mot vattenytan. JAG VÅGADE och jag växte. Det var så himla kul, trots alla övningar där vi plurrade i det kalla vattnet för att öva på räddningstekniker. Instruktörerna var mycket kunniga, trygga, roliga och proffsiga trots ringa ålder. Vill du testa havskajkak rekommenderar jag varmt Kajak och Uteliv! Tack Piratfarsan för denna fantastiska 40 års present!

Något annat jag tänkte mycket på idag var det där med att vara priviligerad, inse det och vara tacksam för detta. Jag såg i marinan mängder med blonda ursvenska barn som kom ur sina föräldrars finfina superdyra båtar. En självklarhet. Jag såg sommarhus med sandstränder och en vajande svensk flagga utanför. En självklarhet. Och alla dessa människor vid fiket, i märkeskläder och med dialekt från Stockholms förmögna förorter. En självklarhet, så långt ifrån min uppväxt som jag delar med så många indvandrare - långt ifrån sommarstugor, friluftsliv i dyra märkeskläder, båtsemestrar mm. Jag tänkte på det sittandes i min kajak och insåg hur priviligerad jag är. Och jag är tacksam...

Published with Blogger-droid v1.4.4

onsdag 21 juli 2010

äntligen!

äntligen ute på en kvällsrunda ute i Stockholms skärgård. 7 backiga men sköna kilometrar som avslutning på en perfekt sommardag.

Published with Blogger-droid v1.4.4

Morgonfrid

Published with Blogger-droid v1.4.4

måndag 19 juli 2010

Så här kan man ha det...

när man har det som sämst, eller hur?

Published with Blogger-droid v1.4.4

lördag 17 juli 2010

Vädring pågar!



Har aldrig sprungit i fladdriga shorts. Trodde att de är reserverade för långbenta vältränade springproffs. Har varit rädd för innelårsskav och lårfettsdaller. Men det var faktiskt oväntat skönt - luftigt, svalt och lätt. Som att springa nude, inte för att jag gjort det men det känns nog så!
Men för övrigt var det kvavt och svettigt och tungt. VARFÖR SKA DET LOSSNA FÖRST EFTER 7 KILOMETER??? Äh, vad seplar det för roll när jag har semester nu?

Published with Blogger-droid v1.4.4

fredag 16 juli 2010

aldrig mera törstig

Igår testadae jag mitt nya vätskesystem Nathan som ska vara bäst. Jag klarar mig ganska bra utan vätska på löppass upp till 15 km om det inte är extremt varmt; vet dock inte prestationen är så strålande de sista kilometrarna. Ibland har jag vätskebälte med mig men upplever då att det hasar upp och ger lite trötthet i ländryggen då jag svankar extra när jag har det på. och så rymmer det inte så mycket vatten.

Nathan är snygg, estetisk, rymmer 2liter vätska. Det finns gått om plats för telefon, bars, en torr tröja etc. den är lite och smidig. Kan dock inte säga att den sitter som en smäck, som jag är van vid med ryggsäckar, glipar lite upptill över brösten och rör sig lite lite vid löpning. Men det kanske inte går att få bättre. Gårdagens testrunda var plågsam. Det var kvavt och kroppen VILLE INTE SPRINGA! Så det blev bara en kort runda och så lite plankor på det.

Har ni ett vätskesystem? Vilket? Är ni nöjda? Har ni bra tips hur man ska ställa in det?

Förresten - JIPPIIIEEEEEEEE! Nu har jag semester!

Published with Blogger-droid v1.4.4

onsdag 14 juli 2010

Tacksamhet


Jag är lyckligt lottad som har en sådan fantastisk väg till och från jobbet. Året runt sedan 7 år och jag har fortfarande inte tröttnat! Ha en fin dag!

tisdag 13 juli 2010

Morgonyoga

Namaste! Yogan finns där men inte varje dag, den är lite vilande pga min onda axel som omöjliggör vissa asanas. Jag längtar efter regelbunden yoga men inte så krävande sådan, kanske mer lugnande. Yinyoga? I vilket fall - imorse blev det en del stående asanas. Det är vackert att blicka ut över gärden och grönskan. Det fick min själ att må bra. Namaste!

Published with Blogger-droid v1.4.4

söndag 11 juli 2010

Bilder från UAI

Ursvik All In var en mycket trevlig om än jobbig tillställning. Varmt, backigt som bara den men i mycket trevligt Sällskap! Tack arrangörerna för ett toppenbra löppass! Dagens träningsvärk i låren vittnar om att jag kämpade på bra igår!
Det var så inspirerande att träffa så många löpare som tog sig hit ut i denna värme, hela 50 stycken faktiskt! Vilka tokar vi är eller hur? Tack Coyntha, Sirpa, Tobias, Paula, Carita med flera för att ni förgyllde denna dag.
Här kommer lite fler bilder:





lördag 10 juli 2010

Ursvik all in

Det blev 21 km!

Published with Blogger-droid v1.4.4

fredag 9 juli 2010

Testar

att blogga från min Xperia.

Published with Blogger-droid v1.4.4

torsdag 8 juli 2010

Det håller!

Knät höll bra under gårdagens lugna runda så det blir Ursvik All In på lördag, i alla fall på fm.
Ska bli så kul att träffa alla trevliga människor! See You there!

måndag 5 juli 2010

Lugnt bara lugnt

I onsdags vaknade jag av att jag hade vrålont i min vänstra vad, närmare sagt i knävecket och i övre delen av vaden. Konstant molvärk. Släpade mig upp, körde till jobbet (kunde knappt växla), haltade omkring på vårdcentralen tills en snäll kollega bad mig gå till röntgen och be om ett ultraljud mest för att utesluta en propp. En propp trodde jag inte att det var; innerst inne gnagde en oro att det kunde vara något med knät, en muskelbristning och att då var sommarens löpning i fara, och LL med det. Ultraljudet var en rätt så behaglig undersökning - jag låg på magen medan en snäll "farbror doktor" masserade upp vadens kärl för att en eventuell propp skulle visa sig på sonografen. Jag somnade nästan (snacka om undertryckt sömnbrist!) och väcktes av orden att allting såg normalt ut dvs INGEN propp, INGEN Bakercysta, INGEN direkt muskelbristning. Så jag tog mig tillbaka till jobbet (50 meter bort) tog standardkuren i form av 1 Ipren och 2 Alvedon och redan efter en timme mådde jag mycket bättre.
På kvällen trotsade jag min coach och bestämde mig för att vila resten av veckan.
Det har känts bra i benet men det gör lite ont i knäna faktiskt, det har det gjort de senaste 3-4 månaderna, ett litet obehag alldeles under knäskålarna i början av löpningen samt när jag går i trappor! Ikväll testade jag en lugn runda och det kändes bra. Imorgon blir det en lugn till för till helgen vill jag springa i Ursvik, åtminstone 15 km. Hoppas hoppas mina ben håller...