måndag 28 juni 2010

Flugornas herre?

Sommarkvällarna just nu är ljuvliga - varma, soliga, med en lätt fläktande vind. Allt vore perfekt om inte dessa j***a flugor som bokstavligen höll på att äta upp mig idag. Det var liksom inte läge att sakta ner utan bara pina på hem.

Distans: 7,6 km
Tid: 45 min
Snittpuls: 137
Maxpuls: 171
kcal: 333

Kul med alla siffror nu tycker jag...

lördag 26 juni 2010

Suunto


Det blev ingen runda på Midsommaraftonen. Det kunde ha blivit en men vår familj tillbringade en mycket trevlig och lååång dag hos våra grannar och efter några snapsar till sillen var det liksom inte läge för att cirkulera alkoholen i blodet genom ytterligare pulshöjning så att säga.
Men ikväll har jag varit ute och testat: NYA klockan, NYA skorna och NYA tightsen!
Min nya klocka är en Suunto T4c med en inbyggd coach. Coachen ger mig träningsprogram för de kommande 5 dagarna och sedan genom att analysera de senaste passen anpassar de träningsintensiteten genom att ta hänsyn till min verkliga konditionsnivå. Målet är att bli bättre.
Det känns lite kul att göra som "någon" annan säger .
Ikväll sa Coach Suunto 75 minuter med mål att uppnå träningsintensiteten (TE) 2,8 vilket jag gjorde efter ca 14 minuters löpning. Slutliga TE blev 4,3!
Distans: 12 km
Tid: 1:16
Maxpuls: 158
Snittpuls: 141
Kcal: 599
Zon 1: 7 min
Zon 2: 42 min
Zon 3: 27 min
Givetvis kan jag träna efter olika zoner men just nu kommer jag att testa Coachen!
Skorna kändes bra men jag fick vid några tillfällen kramp i vänstra mellanfoten vilket jag känner igen - jag får alltid det när jag skaffar nya skor, det går över efter ett par gånger! Kanske knyter jag tokigt?
Tightsen kändes bra, de satt på plats. Jag springer oftast i 3/4 tights så detta att knäna och låren "slår" mot varandra var nytt för mig men trots detta inte jobbigt.
Jag känner mig riktigt taggad till fortsatt träning. Det här med att springa med klocka och ha koll på puls mm var roligare än jag trodde! Med andra ord: man kan lära en gammal hund som jag att sitta!

torsdag 24 juni 2010

Tada!


Same same but different kan man lugnt säga om skorna eller favorit i repris! Efter att ha provat många par, provsprungit dem på löpband så fastnade jag för "mina" Nike Pegasus 26+ som jag haft senaste året. De känns som ett andra skinn! Och så fick jag bekräftat att jag fortfarande har ett neutralt steg, det bästa man kan ha som försäljaren sa! ;o) Det blev även ett par korta tights och ett par löparshorts, såna där fladdriga saker. Någon löparkjol som jag var sugen på hade de inte inne tyvärr!
Mycket trevlig affär och bra försäljare på Löplabbet i Stinsen. Tummen upp!
Klockan då? En Suunto T4c! Snygg är den och nu ska jag ut och testa den en kort vända!
Ha det!

Undrar vad det blir?

Ska snart till Löplabbet och köpa nya skor! Och sedan hämta ut min nya pulsklocka!

måndag 21 juni 2010

Ju fler vi är...

Det har varit en mycket kul vecka - på 8 dagar blev det hela 5 springpass varav 4 med olika kompisar! Även om det har varit varierande tempo från löpning i nybörjarnivå till "sprint" med Paula och Sirpa så har det varit nyttigt och lärorikt för mig. Framförallt att inspirera andra till att börja springa är så himla kul. Så nu är Kårstajoggers, en grupp på Facebook, skapad för oss härute som vill springa i grupp en kväll i veckan. Jag hoppas så småningom att gruppen växer och att vi kan ha teman på våra joggkvällar som ex fartlek, intervaller, backträning, långpass, terrängpass mm. Jättekul!


lördag 19 juni 2010

I skuggan av bröllopet

Ingen har väl missat princessbröllopet det sk "gröna" med hundratals gäster som flugits hit från halva världen, det påkostade, spektakulära och fantastiska som fått halva Sverige att sitta som klistrat framför TV:n en solid lördag som den idag!
Grattis Vickan och Danne - all lycka i världen!

I detta ögonblick då gräddan av de "fina" och rika festar loss på slottet i allt överflödigt lyx tänker jag gärna på de som har det som svårast och som ständigt kämpar för mat, vatten, de som inte har tillgång till basal sjukvård. Därför skänker jag idag en symbolisk slant till Läkare utan Gränser.
Gör det du oxå!

För vad är en bal på slottet....

onsdag 16 juni 2010

By the lake

Just nu är jag lite less på asfalt och mina vanliga rundor. Igår efter ett nytt terrängass med kompisen Cajsa blev jag så oerhört sugen på mer att jag inte kunde låta bli en till runda ikväll. Det blev dryga 9 k i terräng, med vacker natur runtom. Se själva - en vacker sjö och en solnedgång? Kan man ha det sämre (mitt favvo uttryck just nu!)? Hade varit perfekt om inte för alla myggen. Fick nästan Norrlandskänsla.
Benen blev lite möra efter alla backar i terräng men de kommer tacka mig under LL!


måndag 14 juni 2010

Mot nya utsikter

Denna bild får vara symbolisk men oxå bildlig - mot nya utsikter! mot nya mål!
Igår stod det här en skog som gjorde vår tomts baksida mörk. Idag sitter jag här snart klockan halvtio och njuter av den nya vyn över åkrarna, kvällsolen och känner en stor glädje över denna förändring. Och bara för några dagar sedan var jag orolig över hur ödsligt resultatet kunde bli.
Så är det med träningen oxå. Efter en period av kraftigt sänkt motivation och flyt plötsligt har jag mer sug efter mera löpning, nya utmaningar och mer press på kroppen. Och jag har Sirpa och Paula att tacka för det. Igår drog jag in till "da city" och körde ett ca 9 km långt pass med dem i bl a Hagaparken. Jag överlevde men knappt, kunde oartigt nog inte svara på så många frågor så andfådd var jag för det var ett rent tempopass. Pga allt svett i ögonen missade jag att vi mötte självaste Löparkungen Szalkai ! Och när jag trodde att bara nerjogg väntade så var det dax för backträningen! Å så jobbigt men å så roligt! Tack tjejer för detta pass! Och tack Micke för nya utsikten! Detta behövde jag!
Nu funderar jag starkt på att vara med i Ursvik 10:e juli. Ska du med?

lördag 12 juni 2010

Vad är det som händer?

Det är lite glest mellan inläggen här, verkar som att mina tangentfingrar vill helst av allt ha lite semester men lite till får de jobba. Även om det är lite tyst här på bloggen så innebär det inte att ingen träning bedrivs. Trots stressiga fullproppade veckor har jag lyckats klämma in 2-3 löppass per veckan + lite styrketräning hemma. Till gymmet tar jag mig inte när det är plusgrader ute så en Pilatesboll, yogamatta, gummiband, hopprep och lite vikter gör sitt! Tyvärr är det väldigt lite yoga just nu men jag vet att den dyker upp igen. Just nu vill jag att det ska vara mycket löpning. Och jag vill lära mig mer, testa mera, springa fortare och längre... och helst allt detta utan att anstränga mig! ;o) Jag blev så klart inspirerad av alla bloggkompisar som sprang maran även om jag har svårt att suga på den karamellen för egen del... för klent pannben?
Men jag har lite planer för vidare utveckling och jag börjar med att bygga upp en bra grund. Just nu är det fokus på bra mat och mer sömn - oj, så svårt med det sista! Ska viktutmana Piratfarsan men vet inte riktigt hur. Har ni bra förslag?

fredag 4 juni 2010

Godmorgon!

Fredagmorgon, strålande sol men lite kyligt än. Lycka att få plocka lupiner på väg till jobbet!
Ha en bra dag!

torsdag 3 juni 2010

1,5 km

Så mycket hade jag kvar på mitt långpass när jag i värsta regnet ca 22.05 med kalla fingrar slog numret hem och bad om att bli hämtad! Bilden är tagen ca 1,5 km innan när det fortfarande bara duggade. Jag var stark men framsida av låren kändes stum (?). Allt annat flöt på bra. Hade jag startat mitt pass en kvart tidigare hade jag nog grejat det hela vägen hem. Men jag är så nöjd ändå med 17 k i ny terräng, en del gick på en fin grusväg i skogen - jag älskar att springa på grus och i terräng. Jag inser hur trött jag är på asfalt! Nu ska jag försöka hitta fler skogsvägar och sluta med fjuttiga 7,5 km-pass. Nu startar seriös träning inför LL 30 k! Knappt 4 månader kvar! Vem ska med?


onsdag 2 juni 2010

tisdag 1 juni 2010

Vårruset


Andra gången som jag sprang Vårruset. Det var kul och jag var fokuserad. Råkade in i första startgrupp då jag värmde upp på startsträckan och det var bra - inte så mycket trängsel. Jag var mentalt laddad och mina ramsor "Pain is temporary but quitting is forever" samt "snabbt och lätt" fungerade bra. Benen var pigga men kunde inte springa fortare (mer löpskolning samt intervaller!), andningen var aningen ansträngd men kunde avledas - man dör faktiskt inte av att springa 5 km fort även om jag verkar tro det innerst inne varje gång!
25:16 är en helt OK tid. Och medaljen är snygg. Och matkorgen innehöll en massa gottigott som förtärdes i gott sällskap. Nu är jag nyduschad och redo för sängen!
Gonatt!