fredag 30 april 2010

Kom hit imorgon:

Kårstajoggen. Välj mellan tipspromenad, 8,3 km eller halvmara i
vacker Roslagsnatur. Det ser ut att bli 12 grader och regnfritt imorgon.
Start kl 14 vid Kårstastation, ändplats på Roslagsbanan.
Detta är ingen tävling utan bara gemensam träningsrunda.
På halvmaran kommer det att finnas ett vätskedepå men medtag gärna
eget vätskebälte i alla fall mm.
Vi ses!


Tack Anna!



torsdag 29 april 2010

Finbesök!

Anna från Örebro är i stan! Så kul att träffa en bloggkompis IRL, sist var det på Tjejmilen ifjol.
Efter en mättande pannkaksmiddag och lite snack i soffan blev en lugn runda på dryga 9 km i prattempo! Nu en dusch och kanske kolla repriserna av Sverige Springer i soffan?


tisdag 27 april 2010

De berömda tjurhornen...

Jag har tagit den berömda tjuren vid hornen ikväll. Situationen var alltså omvänd än på bilden nedan som är lånad från Aftonbladet:

Jag har nämligen kört backintervaller istället för den vanliga löpningen i komfortzonen. Som ni kanske anat, genom mina sparsamma inlägg om just löpträning på sistone, så har det inte varit så mycket kvalitet i mina löppass senaste månaderna och det har funnits hinder i form av förkylningar mm. Och visst kan jag till viss del nöja mig med att löpträna mina 3 mil i veckan men nu vill jag tända på alla fyra! Första juni ska vårt lag på jobbet springa Vårruset på 5 km och det är ju ett ypperligt tillfälle att slå lite PB. Vad sägs om sub 25 och helst 24:30! Och i september är det ju LL men det är en helt annan historia! ;o)

Uppjogg: 4 km

6 backintervaller á 200 meter

Nerjogg: 1,5 km

Känsla: Yes - det finns krut i benen!

söndag 25 april 2010

I am back!

Puh! Jag är tillbaka i Sverige efter 10 dagar i Polen. Egentligen kom vi hem redan i tisdags men vardagslivets tornado har redan dragit in mig i sin framfart så jag har inte hunnit skriva något här först nu.
Vilken vistelse vi fick! Kan bara sammanfatta i lite bilder och några ord: landssorg, VÅR, lek, för lite träning, för mycket godsaker och mammas goda mat, värme, bus, hemlängtan och vulkanaskan! Den sista gjorde att vi inte kunde ta oss hem med flyget utan gjorde först en bilresa genom halva landet till underbara Gdansk för att därifrån ta färjan hem! Även om hemresan blev omständlig så skulle jag inte vilja vara utan den för allt det fina vi såg och ffa de typisk polska storkarna!
Jag har varit så trött men nu är det nya tag med regelbunden träning och bra mat för jag känner mig stel och tung i kroppen just nu och saknar min vanliga energi!
Kylen är laddad med bra råvaror, träningsschemat inlagd och i köket står B-vitamin samt Omega-3 kapslar som ska smörja mina gamla leder! Och de behöver vara smidiga för nu på lördag 1 maj är det dax för KÅRSTAJOGGEN! Ska du vara med?


lördag 10 april 2010

Jag lever och ... konsumerar!

Det är nu över en vecka sedan som jag skrev senaste inlägget och lovade att berätta om hur jag upplevde min köpfria månad som var i mars.
Det var ett intressant experiment och jag kommer snart att ha åter en köpfri period. Under tiden läste jag en bok av Karin Lilja "Växla ner" som bl a handlar om hur man blir en medveten konsumet. För det är egentligen det det handlar om, för mig i alla fall. Många gånger inne i en affär med många "fina" färgglada och lockande produkter vet jag att jag behöver just dessa prylar men sanningen är att jag är inget annat än ett offer för kommersialismen. Egentligen behöver man inte så mycket och jag tror att väldigt många gånger handlar vi bara för att dämpa oro, rastlöshet, en inre tomhet eller bara för att följa en trend, ha en pryl som någon annan har etc. Självklart behöver man inte vara så rigorös att man aldrig unnar sig något bara för nöjes skull men det är värt att tänka över sina egna konsumentvanor.
Här kommer några tips:
- handla medvetet och var uppmärksam på hur du påverkas av reklam, färglada varouppställningar etc.
- gör en lista på saker du verkligen behöver och handla efter den. Planera inköpen.
- handla som en man dvs rota ej i reakorgar bara för att ev hitta något. Då får du med dig en massa skärp hem. Gå och handla när du verkligen behöver något och håll dig till din lista. Hittar du något från din lista i en reakorg - köp den så klart.
- köp kvalitet enligt prinicpen "Buy quality, cry once". Dvs låt kvalitetssakerna kosta en slant men på det sättet slipper du spendera mycket pengar gm att köpa sämre kvalitet.
- titta närmare på dina känslor av rastlöshet, tomhet, oro mm. Döva de ej med shopping, mat, vin etc.
-vårda dina saker så har de längre livsstil - putsa ex vinterstövlarna innan du plockar undan de på våren.
- är du trött på dina kläder och vill ha nytt? Häng undan dina tråkplagg ett halvår och plocka fram igen. En del känns säkert som nya. Ha klädbytardagar med kompisarna, köp second-hand.
- vägra handal skitleksaker, HappyMeal prylar etc - dels så går de sönder eller blir ointressanta snart och så är de tillverkade av barnarbetare i Kina.
-rensa i dina grejer då och då. Då vet du vad du har och har koll på vad du behöver. Ge bort/sälj det du inte längre vill ha.

Det var lite konsumenttips. Men hur gick det med det andra under detoxmånaden? Jag var helt alkoholfri och saknade vare sig öl el vin under denna period. Sockret var det svårare med - jag undvek det inte helt men intog ytterst små mängder på lördagarna. Jag tränade som vanligt men tyvärr blev det inte så mycket yoga som jag hade önskat. Det jag märkte dock under min detoxmånad var att när jag inte dövade bort mina känslor så dök mycket rastlöshet upp. Nyttigt! Vad gjorde jag? Tränade, läste böcker och pillade på naglarna! ;o)
Jag rekommenderar en detox månad i experimentsyfte! Testa.

Ikväll lämnar jag Sverige för Polen. Jag och barnen åker för att hälsa på släkten därnere en vecka. Träningskläderna är nerpackade och jag hoppas få till några löp- och yogapass. Och så tänker jag beundra våren som verkar dröja här hemma. Ha det bra!

torsdag 1 april 2010

Se Kårsta och ... dö?

Det har verkligen varit upp och ner med träningen och hälsan på sistone. Som tur är (?) så är jag nog inte ensam om det i dessa förkylningstider. Efter söndagsjoggen i söndags blev jag åter sämre men det hindrade mig inte från ett nästan 2 timmars yogapass i måndagspass. Det var så skönt men samtidigt så svettades jag som en gris och fick träningsvärk nästan direkt! Dagen efter var jag så snuvig att tisdagsjoggen ställdes in. Det kändes surt...
Igår eftermiddag höll jag på att somna framför Bolibompa och bestämde mig för ett lugnt och kort pass. Men allt kändes så bra så jag ökade tempot och sprang min vanliga 7,5 km runda. De sista 2 km kände jag hur det började klia på kroppen men brydde mig inte om det. När jag kom hem så kliade det så vansinnigt att jag var bara tvungen att snabbt kasta av mig kläderna och med en hård frotéhandduk riva hela kroppen. Hela jag var full av nässelutslag i varierande storlekar. Det enda som inte drabbats var ansiktet, handflator och fotsulor! Har ni haft nässelutslag någon gång? Man blir vansinnig - så mycket kliar det. Jag satt och rev och rev. Jag har haft så förut och tror att det är en reaktion på värme/kyla i kombination med fysisk ansträngning och ej helt rena löparkläder. Men så illa har det aldrig varit. Jag började känna mig lite vimmelkantig och hade en svag puls (tecken på lågt blodtryck) och hjärtat bultade i ca 150.
Trots detta duschade jag (det är ju trevligt att vara lite ren om man skulle behöva komma in på akuten!), klädde på mig och tog en allergitablett + en hästdos av barnens flytande Tavegyl. Sakta sakta blev jag klådfri men ack så trött. Jag somnade till slut i soffan och som tur var behövde aldrig åka in till sjukan. Men det var lite otäckt faktiskt. Nu tvättar jag löparkläderna inför påskens pass. Inget kan stoppa mig...?
Ikväll kommer ett inlägg som sammanfattar min detoxmånad med köpstopp och allt!